Venezuela lideri Maduro'dan Arjantin'deki seçimler için "Neonazi asiri sag kazandi" yorumuSinan Dogan

Venezuela lideri Maduro'dan Arjantin'deki seçimler için "Neonazi asiri sag kazandi" yorumuSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, Arjantin'de devlet baskanligi seçimlerini kazanan asiri sagci Javier Milei'ye iliskin, "Neonazi asiri sag kazandi." ifadesini kullandi.

Gündeme iliskin haftalik basin degerlendirmesinde bulunan Maduro, "Arjantin'de Neonazi asiri sag kazandi. Arjantinlilere sunu söylüyoruz: Siz seçtiniz ama biz sessiz kalmayacagiz, çünkü asiri sagci bir kisinin iktidara gelmesi çok büyük bir tehdittir. Kuzey Amerika emperyalizmin önünde diz çökmüs." diye konustu.

Maduro, 1970'lerde Arjantin, Sili ve Uruguay'da kurulan diktatörlükleri hatirlatarak, Latin Amerika'da ultra-neoliberal projelerin devam ettigini belirtti.

Arjantin halkinin kararlarina saygi duyduklarini dile getiren Maduro, "Latin Amerika'yi yeniden sömürgelestirmek için asirilikçi modelleri empoze ediyorlar ve asiri sagci yönetimleri destekliyorlar. Arjantinlilerin bunu göz önünde bulundurmalarini istiyoruz. Venezuela'da bunu yapmak istediler ancak basarili olamadilar ve olamayacaklar." degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Venezuela'daki muhalefet liderlerinden sag görüslü Maria Corina Machado, açiklamasinda Milei'yi tebrik ederek, "Örnek bir seçim süreci için tüm Arjantinlileri ve seçilmis Devlet Baskani Javier Milei'yi kutluyorum. Latin Amerika'da degisim ve özgürlük mücadelesi ilerliyor." dedi.

Arjantin'de sandiklarin yüzde 99'undan fazlasinin açildigi seçim sonuçlarina göre, Özgürlük Gelisimi Partisinin adayi Milei, oylarin yüzde 55,69'unu alarak devlet baskani seçilmisti.