Istanbul'da "organ ticareti" iddiasiyla 1 kisi tutuklandiEmrah Gökmen

Istanbul'da "organ ticareti" iddiasiyla 1 kisi tutuklandiEmrah Gökmen

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da, anlastiklari kisileri akraba gibi gösteren sahte belge düzenleyerek organ ticareti yaptiklari iddiasiyla gözaltina alinan 6 süpheliden 1'i tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, "organ ve doku ticareti" suçuyla ilgili yaptigi çalismalarda, yabanci uyruklu kisilerin özel bir hastaneye organ nakli olmak üzere basvurdugunu belirledi.

Hastane kayitlarini inceleyen ekipler, organ nakli için basvuran bazi kisilere ait dokümanlarin birbiriyle uyusmadigini ve kendilerini sahte belgelerle amca-yegen gibi gösteren 2 grubun nakil için hazirlandigini tespit etti.

Yapilan detayli çalismada kendilerini amca-yegen olarak tanitan Suudi Arabistan uyruklu süphelilerin akraba olmadiklarini tespit eden ekipler, böbrek naklinin 10 bin dolar karsiliginda gerçeklesecegini belirledi.

Ekipler, çalismalarinin ardindan düzenledigi operasyonda alici Suudi Arabistan uyruklu A.N.A.A, agabeyi A.A.A, gerçek yegeni A.K.A.A. ile Tunus uyruklu donör F.H'yi yakaladi.

Yapilan farkli bir çalisma kapsaminda ise ekipler, kentteki özel bir hastaneye basvuran ve kendilerini amca-yegen olarak tanitan Burkina Faso uyruklu 2 süphelinin verdikleri resmi belge, mühür ve pullarin sahte oldugunu belirledi.

Süphelilerin, 4 bin avro karsiliginda böbrek nakli için anlastiklarini saptayan ekipler, alici J.M.O. ile donör Y.T'yi yakaladi.

Adliyeye sevk edilen zanlilardan Y.T. tutuklandi, diger 5 süpheli adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest birakildi.