ABD Kongresi'nde Kahramanmaras merkezli “asrin afetinin” fotograflari sergilendiKasim Ileri

ABD Kongresi'nde Kahramanmaras merkezli “asrin afetinin” fotograflari sergilendiKasim Ileri

WASHINGTON (AA) – Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi, ABD Kongre binasinda Kahramanmaras merkezli depremlerin neden oldugu yikimi gösteren fotograflari sergiledi.

Iletisim Baskanligi, 16-21 Nisan 2023 tarihlerinde ABD’de "asrin felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin bir dizi panel ve görüsmeler yapiyor.

Bu çalismalarin bir parçasi olarak Iletisim Baskanligi, Kongre’nin Rayburn binasinda depremlerin yikimini gösteren ve 20’den fazla fotografin sergilendigi Asrin Afeti Fotograf Sergisini açti.

Serginin açilisina Türkiye’yi temsilen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Cumhurbaskanligi Güvenlik ve Dis Politikalar Kurulu üyeleri Prof. Dr. Çagri Erhan ve Prof. Dr. Nursin Atesoglu Güney, Iletisim Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Çagatay Özdemir’in katildi.

Öte yandan, ABD Kongresinden Türk-Amerikan Dostluk Grubu Esbaskani ve Güney Carolina Temsilcisi Joe Wilson ve Texas Temsilcilisi Pete Sessions da sergiye katildi.

Türk-Amerikan toplumundan çok sayida kisinin de katildigi sergide, açilik konusmasi yapan Milletvekili Altunyaldiz, 6 Subat’ta Kahramanmaras basta olmak üzere 11 ili etkileyen depremlerin benzersiz oldugunu ancak depremde yaralarin sarilmasi için çabalarin devam ettigini söyledi.

Altunyaldiz, Wilson çabalariyla Temsilciler Meclisinde depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye taziyelerin iletildigi, ABD'nin Türkiye ve Suriye halkina verdigi destegi takdir edildigi Karar Tasarisinin kabul edildigini hatirlatarak Güney Carolina Temsilcisine tesekkür etti.

Wilson ise, yaptigi açiklamada Tasarinin geçmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi ve iki ülke arasindaki uzun yillara dayanan müttefiklige vurgu yapti.

Sessions ise açiklamasinda, "Sadece depremlerin degil, korkunç artçilarin yasandigi günü hatirliyoruz bugün. Baskalarina yardim etmek için kendini adayanlari güzellikle yad etmeliyiz.” diye konustu.