Eski AK Parti Milletvekili Zeki Ünal'in resim sergisi açildi Fatma Sevinç Çetin

Eski AK Parti Milletvekili Zeki Ünal'in resim sergisi açildi Fatma Sevinç Çetin

ANKARA (AA) - Eski AK Parti Milletvekili Zeki Ünal'in, 3 ayri koleksiyondan olusan yagli boya sergisi, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi Fuaye Alani'nda sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Ünal'in, "Tarih ve Tabiat Hazineleriyle Türkiye-Tuvalden Yansimalar", "15 Temmuz Direnisinden Tuvale Yansiyanlar" ve "Balkanlar'da Osmanli Izleri" adli koleksiyonlarindan olusan yagli boya eserleri sergisi, 24 Nisan'a kadar açik kalacak.

Açilista konusan Karadeniz Ekonomik Isbirligi Teskilati Genel Sekreter Yardimcisi ve Büyükelçi Merve Safa Kavakçi, resimlerin, Ünal'in 8 sene, 65 bin kilometre, 2 kita ile 9 ülkeyi gezmesi sonucu ortaya çiktigini söyledi.

Eserlerin 101'inin Türkiye'nin güzelliklerine ve tarihine ait oldugunu dile getiren Kavakçi, "15'i atalarimiza bir methiye, nereden nerelere geldigimize referans, 15'i, 15 Temmuz gecemizden yansiyan fotograflardan seçilmis tualler." diye konustu.

Eski AK Parti Milletvekili Zeki Ünal da aktif siyaseti birakmasinin ardindan uzun süre sergi açmayi düsündügünü fakat bir türlü firsat bulamadigini söyledi.

Seçtigi fotograflari yagli boya tuallere yansittigini anlatan Ünal, Türkiye'yi bastan basa dolastigini ve gezdigi yerleri tuvallerine yansittigini aktardi.

Ünal, "Basta Anadolu Ajansi olmak üzere degisik basin yayin organlarindan derledigim fotograflardan bazilarini tuvale yansitmaya çalistim. Umarim faydali olur." dedi.