"Tahtali Run to Sky" etkinligi, Corendon Airlines isim sponsorlugunda düzenlenecekAbdulselam Durdak- Dogasi ve tarihi ile dünyanin en popüler turizm ve kültür merkezlerinden biri olan Kemer, 5-6 Mayis tarihlerinde 12 ülkeden 600 sporcuyu "Tahtali Run to Sky" etkinliginde agirlamaya hazirlaniyor

"Tahtali Run to Sky" etkinligi, Corendon Airlines isim sponsorlugunda düzenlenecekAbdulselam Durdak- Dogasi ve tarihi ile dünyanin en popüler turizm ve kültür merkezlerinden biri olan Kemer, 5-6 Mayis tarihlerinde 12 ülkeden 600 sporcuyu "Tahtali Run to Sky" etkinliginde agirlamaya hazirlaniyor

ISTANBUL (AA) - Bu yil dokuzuncusu düzenlenecek olan Corendon Airlines Tahtali Run to Sky'da sporcular, deniz seviyesinden bulutlara yolculuk ederek birbirinden zorlu 3 farkli etapta kiyasiya mücadele edecek.

Corendon Airlines açiklamasina göre, essiz dogasi ve tarihi ile dünyanin en popüler turizm ve kültür merkezlerinden biri olan Kemer, 5-6 Mayis tarihlerinde 12 ülkeden 600 sporcuyu agirlamaya hazirlaniyor.

Corendon Airlines Tahtali Run to Sky’da sporcular, deniz seviyesinden bulutlara yolculuk ederek birbirinden zorlu 3 farkli etapta kiyasiya mücadele edecek. Dokuzuncu yilinda Corendon Airlines isim sponsorlugunda, Merrell ana sponsorlugunda, Olympos Teleferik’in destekleriyle yüzlerce kosucu, Kemer’de tarihin ve zamanin içinde yolculuga çikarak bir kez daha unutulmaz bir deneyim yasayacak.

Corendon Airlines’in yani sira Gençlik ve Spor Bakanligi, Antalya Valiligi, Kemer Kaymakamligi, Türkiye Dagcilik Federasyonu, Beydaglari Sahil Milli Parki ve Kemer Belediyesi tarafindan desteklenen “Corendon Airlines Tahtali Run to Sky”in co-sponsorlari ise Olympos Teleferik, Akra Hotels, Züber Lezzetler, Viking Hotels, Shakespeare Coffee & Bistro, SPX, MEDIFIZ ve Yasam Hastaneleri olurken, yarisin kurumsal partnerleri de Kemer Yöresi Tanitim Vakfi (KETAV), Kemer Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (KETOB) olarak belirlendi.

Söz konusu etkinlik, turizmin baskenti Antalya’nin gözde turizm merkezlerinden Kemer’in essiz dogasinda deniz seviyesinden bulutlara düzenlenecek. Etkinlik boyunca Kemer Olbia Park’ta kurulan Expo alani, katilimcilara ve tüm spor tutkunlarina DJ performanslari, sürpriz hediyelerle dolu Corendon Airlines Kagit Uçak Yarismasi ve Merrell etkinlik alani gösterileriyle festival coskusu yaratacak.

- Katilimcilar 3 farkli etapta limitleri zorlayacak

"Sky Climber (Gökyüzüne Tirmananlar)" mottosu ile dünyanin dört bir yanindan kosu severleri Kemer’in benzersiz cografyasinda bulusturacak olan Corendon Airlines Tahtali Run to Sky’da 12 ülkeden 600 sporcu "Berg Sky Race", "Tahtali Run to Sky" ve "KemeRun" olmak üzere 3 farkli etapta kendi limitlerini zorlayacak.

- Berg Sky Race

Açiklamada aktarilanlara göre, Türkiye’nin ilk Skyrunning yarisi olan Corendon Airlines Tahtali Run to Sky’in en uzun parkuru olan Berg Sky Race, 65 kilometrelik uzunluga sahip. Tahtali Dagi çevresinde kosularak, büyüleyici manzara esliginde Tahtali Dagi’nin zirvesinde son bulacak olan parkur ayni zamanda Avrupa ve Türkiye’nin en zorlu parkurlarindan bir tanesi olarak görülüyor. Denizi, tabiat parklari ve çok daha fazlasiyla Akdeniz’in gözdesi Kemer’de kosulan yarista ise sporcular 4 bin 300 metre irtifa kazanacak.

- Tahtali Run to Sky

Sporcular, Yunan mitolojisinde Zeus’un evi olduguna inanilan, heybetli görüntüsüyle dikkati çeken ve 2 bin 365 metrelik yüksekligiyle Türkiye’nin en yüksek daglarindan biri olan Tahtali Dagi’nin zirvesine, dünyanin en güzel 10 plajindan biri olan Çirali’dan baslayarak ulasacak. 27 kilometre uzunlugundaki parkur 2 bin 650 metre irtifaya sahip.

- KemeRun

Kemer sehir merkezinden baslayan KemeRun yarisi, 12 kilometre uzunlugu ile Kemer’in en güzel noktalarini kesfetme imkani sunuyor. 7’de 70’e herkesin kosabilecegi patika kosusu toplam 400 metre irtifa kazanimina sahip.