MHP Genel Baskani Bahçeli, MYK ile MDK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi: (2)Esin Isik- "14 Mayis'ta milletimiz kesin iradesini sandikta gösterecek, 7 sözde yardimcisi bugünden ilan edilen ve 6 arti 3 bacakli masaya çivilenmis bir Cumhurbaskani adayina asla izin ve icazet vermeyecektir. Kiliçdaroglu'nun çabasi ve çirpinisi beyhudedir, üstelik makus son 14 Mayis'ta kendisini beklemektedir"

MHP Genel Baskani Bahçeli, MYK ile MDK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi: (2)Esin Isik- "14 Mayis'ta milletimiz kesin iradesini sandikta gösterecek, 7 sözde yardimcisi bugünden ilan edilen ve 6 arti 3 bacakli masaya çivilenmis bir Cumhurbaskani adayina asla izin ve icazet vermeyecektir. Kiliçdaroglu'nun çabasi ve çirpinisi beyhudedir, üstelik makus son 14 Mayis'ta kendisini beklemektedir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "14 Mayis'ta milletimiz kesin iradesini sandikta gösterecek, 7 sözde yardimcisi bugünden ilan edilen ve 6 arti 3 bacakli masaya çivilenmis bir Cumhurbaskani adayina asla izin ve icazet vermeyecektir. Kiliçdaroglu'nun çabasi ve çirpinisi beyhudedir, üstelik makus son 14 Mayis'ta kendisini beklemektedir." dedi.

Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekilleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Bahçeli, basina kapali gerçeklesen görüsmenin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, Cumhur Ittifaki'nin atacagi her adimin daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye'ye dogru yol alis, daha müreffeh, daha zengin, daha kaygisiz bir hayata yönelis, daha adil, daha hakkaniyetli, daha paylasimci bir döneme baslangiç oldugunu söyledi.

Siyasetlerini, "korkaklara karsi cesurlarin direnci" olarak niteleyen Bahçeli, bu siyasetin ahlaksizliga karsi namus timsallerinin diregi, duruslarinin talana ve yalana karsi faziletin dirayeti, hainlere, eli kanli teröristlere, zillete düsenlere, iç ve dis isgal cephesine karsi korku tanimayan bir durus oldugunu ifade etti.

Mücadelelerinin en samimi ve saf duygularla mukaddesatlarina sahip çikanlarin, irfanli ve inançli mücadele kararliligi oldugunu dile getiren Bahçeli, "Her vatandasima çagrimdir, gelin bu hakli mücadeleye siz de dahil olun. Gelin bu tarihi görevde sizin de payiniz olsun. Isbirlikçilere, soysuzlara, ruhunu satmis namertlere karsi bir olalim, diri olalim, el ele verip hep birlikte Türkiye gibi duralim. Kizilelma ülküsüyle kenetlenelim." diye konustu.

14 Mayis 2023 tarihinin, söyledikleri için bir kader ve karar ani oldugunu belirten Bahçeli, bu tarihte hem 13'üncü Cumhurbaskaninin seçilecegini hem de 28'inci Dönem TBMM'nin belirlenecegini animsatti.

"Bizim adayimiz belli, kararimiz nettir. Cumhurbaskani adayimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir." ifadesini kullanan Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Birinci hedefimiz Sayin Cumhurbaskanimizin, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminde de çok yüksek bir oy oraniyla seçilmesi, basarili çalismalarina ara vermeden devam etmesidir. Ikinci hedefimiz, MHP'nin milletvekili sayisiyla siyasal destek seviyesini en çoklastirmak, yillardir layik oldugumuz hakkimizi milli iradenin oluruyla almaktir. Nihai arzumuz, Cumhur Ittifaki'nin TBMM'de çok güçlü bir temsil imkanina kavusmasidir.

Türkiye'mize genis katilimli, kapsayici, demokratik nitelikli, milletimizin özlemlerini yansitan, devlet ve millet dengesini titizlikle kuran bir anayasa kazandirabilmek için Cumhur Ittifaki olarak TBMM'de nitelikli çogunluga ulasmamiz mecburiyet, parlak bir gelecek için de mükellefiyettir. Bunu milletimizle birlikte yapacagiz, elbette basaracagiz. Önemle altini çiziyorum, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin birinci bes yillik dönemi muazzam icraat ve atilimlarin hayalden gerçege dönüsmesine sahne olmustur. Türkiye, aradigi demokratik enerjiyi bu yeni sistemde bulmustur."

- "'Tek adam yönetimi' diyenler yalancidir"

Türk milletinin tarihiyle, kültürüyle, kimligiyle, sosyolojisiyle uyumlu muazzam bir yönetim sistemini tercih ettigini, Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmisle gelecegi bulusturan dinamik bir etaba geçtigini aktaran Bahçeli, sunlari söyledi:

"Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ne, 'tek adam yönetimi' diyenler yalancidir, yikim failleridir, yozlasmis zihniyetlerdir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ne 'istibdat, sahsim rejimi' diyenler, utanmadan, sikilmadan diktatörlük lekesi sürenler damgali müfteridir. Türkiye, siyasi müflislerin havsalasinin dahi alamayacagi bir seviyeye Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile tirmanmistir. Hakikat gün gibi ortadadir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ni hazirlayan Cumhur Ittifaki, kabul edip onaylayan aziz Türk milletidir. Millet ne diyorsa boynumuz kildan incedir. Milletin seçimini karalayanlar demokrasiyi agizlarina alamaz, adaleti diline dolayamaz, ahlaktan da bahsedemez."

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile Türkiye'nin dis politikada altin yillarini yasamaya basladigini ifade eden Bahçeli, siyasi ve ekonomik ablukalarin birer birer kirildigini, Orta Dogu'da, Uzak Dogu'da, Kafkaslar'da, Orta Asya'da, Afrika'da, Balkanlar'da, Ege ve Dogu Akdeniz'de söz geçiren, söz dinleten, egemenlik haklarindan bir milim taviz vermeyen bir Türkiye gerçeginin ortaya çiktigini kaydetti.

Bahçeli, otobanlarin, kara ve demir yollarinin, havalimanlarinin, köprülerin, tünellerin ve tüp geçitlerin yapildigini, ülkenin dev bir santiyeye dönüstügünü, dünyayi mahvi perisan eden salginla en tesirli mücadeleyi Türkiye'nin yaptigini, insan onuru ile insan ve toplum sagliginin esas alindigini söyledi. Bahçeli, dar ve sabit gelirli insanlarin enflasyon canavarina ezdirilmemesi amaciyla transfer harcamalarin, mali ve sosyal desteklerin artan ölçeklerde saglandigini, Türkiye'de hiç kimsenin aç ve açikta birakilmadigini, Türk Devletleri Teskilati kurularak Türk birliginin ümitlerinin yeserdigini vurguladi.

Rusya ile Ukrayna arasindaki savasta iki tarafla ayni anda görüsen, barisin ve kalici çözümün müdafisi tek ülkenin Türkiye oldugunu, Istanbul Anlasmasi ile Karadeniz Tahil Koridoru'nun açildigini, magdur ve mazlum toplumlara el uzatildigini, vicdan diplomasisiyle yardim köprülerinin insa edildigini dile getiren Bahçeli, bu kapsamda "dogruya dogru, yanlisa yanlis" diyen siyasi bir iradenin tecelli ve temerküz ettigini belirtti.

Bahçeli, "Baskent Ankara" vizyonuyla dünyayi Türkçe okuma kararliliginin hayat buldugunun altini çizerek "Ihtilaflari törpüleyen, isgallere direnen, darbelere gögsünü geren, hakkini yedirmeyen, hukukunu çignetmeyen, milli durusunu incittirmeyen, onca satasmaya, onca tuzaga, onca kara kampanyaya ragmen saglam durusunu bozmayan bir Türkiye görkemi hamdolsun vasat ve varlik bulmustur. Kibris Türklügünü dünyaya anlatan, taninmasi için geceyi gündüze katan, KKTC'nin Türk Devletleri Teskilati'nin gözlemci üyesi olmasina ortam hazirlayan, Karabag'in azatlik mücadelesinde Azerbaycan ile kol kola giren bir Türkiye hepimizin hakli gururu haline gelmistir." degerlendirmesinde bulundu.

-"Geçmisi masalda, gelecegi falda görenleri ciddiye almiyoruz"

Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin faiz, kur ve enflasyon sacayaginda yikimini düsleyenlerin, yönetilemeyen bir ülke olmasinin hesabini yapanlarin, sokaklari karistirmak suretiyle demokrasi disi arayislari tesvik edenlerin alçakça kurgularina Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile birlikte ve cumhurun iradesiyle asilmaz bir sur çekilmis, bütün oyunlar bozulmustur.

Silik parayla yazi tura atanlara hiç aldiris etmiyoruz. Geçmisi masalda, gelecegi falda görenleri ciddiye almiyoruz. Sahte demokratlari, sanal özgürlük taraftarlarini elimizin tersiyle itiyor, önümüze bakiyoruz. Çira gibi olup da isleri isiklarindan çok olanlarla mesgul olmuyoruz. Bundan sonra da olmama niyet ve kararindayiz. Ayi olmayan, yildizi kaybolan sansür edilmis bir geceye degil, piril piril parlayan bir gündüzün günesi olmaya talibiz, bunu da hak ediyor, layik oldugumuzu düsünüyoruz. Biz Cumhur Ittifaki çatisi altinda, cumhurun muazzez irade ve itibariyla Türk ve Türkiye Yüzyili'ni gerçeklestirme, ayni zamanda lider ülke Türkiye'ye ulasmaya söz veren, yemin eden vatan ve millet sevdalilariyiz."

Bu hissiyat, bu heves ve hedefler sinirlarinda ses hiziyla degil, isik hiziyla çalismayi sürdürdüklerini kaydeden Bahçeli, "Deprem felaketini yasadigimiz zaman dilimini hariç tutarsak Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimlerine bütün imkan ve inancimizla hazirlik yaptik. Gerekli ve yeterli zihni ve siyasi demlenme sürecini ziyadesiyle yasadik. Karsimizda utanç duvari gibi durus gösterenlerin çalimini bozmak, onlara yenilgi üstüne yenilgiyi tattirmak için milletimizle tek yürek olduk." diye konustu.

- "14 Mayis seçimlerini riske atmayacagiz"

Bahçeli, 2021'de yaptiklari bölge toplantilari ile "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" temali toplantilar basta olmak üzere partinin diger çalismalarina deginerek "Durmayacagiz, bundan sonra da çalismaya, bire bir temasa, her insanimizla bulusmaya devam edecegiz. 14 Mayis seçimlerini riske atmayacagiz ve 'aziz milletim sira sende' diyecegiz. Üzerimize ne düsüyorsa, gücümüz neye yetiyorsa yapacagiz, elhak nefes alir gibi çalismayi sürdürecegiz." dedi.

Bahçeli, MHP ve Cumhur Ittifaki'nin ulasacagi sonucun, büyük bir adanmislikla yürütülen çalismalarin, gece gündüz demeden harcanan emeklerin, hane hane gezilerek yapilan görüsmelerin, sokaklarda, meydanlarda, çarsilarda, tarlalarda, fabrikalarda dökülen alin terlerinin ve göz nurlarinin muhterem eseri olacagini belirtti.

Partilerine verilecek her destek ve her oyun kendileri için siyasi namuslarinin bir belgesi oldugunu ifade eden Bahçeli, MHP ile Cumhur Ittifaki'na verilecek her destegin Türkiye'yi kanatlandiracaginin ve milli hedeflere ulasma azmini kamçilayacaginin altini çizdi.

- "Zillet ittifaki krizdir, kaostur, kamburdur, kangrendir"

Bahçeli, 14 Mayis'ta kazananin millet, Türkiye, Cumhur Ittifaki ve istikbal olacagini söyledi.

MHP ve Cumhur Ittifaki'nin her siyasal hamlesini sonuç odakli planlayip uyguladigini belirten Bahçeli, konusmasini söyle sürdürdü:

"14 Mayis seçimleri, istiklalimizi korumak ve kuvvetlendirmek için muhtesem bir istikbalin temelini kazan cumhur iradesiyle, dis güçlere paryalik ve payandaliga bel baglamis zillet ittifaki arasinda geçecektir. CHP'nin basini çektigi zillet ittifaki Türkiye'nin hedeflerini kirmak, büyüme ve gelisme azmini kundaklamak için son kozlarini oynamaktadir. Zillet ittifaki krizdir, kaostur, kamburdur, kangrendir, kabahattir, karamsarlik siyasetidir. Mezkur ittifakin ortak paydasinda bulusan her bir parti koltuk ve makam derdindedir. 2 Mart'tan 6 Mart'a kadar geçen cephelesme ve olmayan rantin paylasim kavgasi bunun isaretidir.

14 Mayis'ta milletimiz kesin iradesini sandikta gösterecek, 7 sözde yardimcisi bugünden ilan edilen ve 6+3 bacakli masaya çivilenmis bir Cumhurbaskani adayina asla izin ve icazet vermeyecektir. Kiliçdaroglu'nun çabasi ve çirpinisi beyhudedir, üstelik makus son 14 Mayis'ta kendisini beklemektedir. Yine Kiliçdaroglu sahsiyla birlikte diger parti baskanlarinin alayini birden uçurumun dibine çekecek, siyaseten silip atacaktir. Allah’in izniyle, milletimizin takdiriyle zillet kaybedecektir. Karar milletimizindir, kayip zilletindir, zafer cumhurun olacaktir."

Bahçeli, yarin Istiklal Marsi'nin kabul edilisinin 102'nci yil dönümü oldugunu belirterek "Büyük vatan sairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle yad ediyorum." dedi.

Devlet Bahçeli, MDK ve MYK üyeleri ile milletvekillerine üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yili anisina" yazili plaket hediye etti.

(Bitti)