AK Parti, seçim için yurt disi çalismalarini sürdürüyorCüneyt Karadag- AK Parti Yurt Disi Seçim Koordinasyon Merkezi Baskani Fatih Toprak:- "Türkiye’nin geleceginde söz sahibi olduklarini gösterecekler. Bu anlamda tabii Avrupa ülkelerindeki vatandaslarimizin desteklerini bekliyoruz"- "Son iki hafta içinde yurt disindan 120 bin adres beyani yapildi. Bu, çok büyük bir rakam yani çok yogun bir isimizin oldugunu bizlere gösteriyor. 3 milyon insanin sandiklara gitmesini arzu ediyor, bunun için çali

AK Parti, seçim için yurt disi çalismalarini sürdürüyorCüneyt Karadag- AK Parti Yurt Disi Seçim Koordinasyon Merkezi Baskani Fatih Toprak:- "Türkiye’nin geleceginde söz sahibi olduklarini gösterecekler. Bu anlamda tabii Avrupa ülkelerindeki vatandaslarimizin desteklerini bekliyoruz"- "Son iki hafta içinde yurt disindan 120 bin adres beyani yapildi. Bu, çok büyük bir rakam yani çok yogun bir isimizin oldugunu bizlere gösteriyor. 3 milyon insanin sandiklara gitmesini arzu ediyor, bunun için çali

BERLIN (AA) - CÜNEYT KARADAG - AK Parti Yurt Disi Seçim Koordinasyon Merkezi (YSKM) Baskani ve Adiyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, yurt disindaki seçmenlerin seçimlere yogun ilgi gösterdigini, son iki haftada yurt disindan 120 bin adres beyani yapildigini belirterek, "3 milyon insanin sandiklara gitmesini arzu ediyor, bunun için çalismalar yapiyoruz." dedi.

Toprak, AA muhabirine, 14 Mayis'ta Türkiye'de çok önemli bir seçim yapilacagini dile getirerek, buna "demokrasi söleni" dediklerini ifade etti.

"Avrupa ülkelerinden beklentimiz, Türkiye’nin demokrasi sölenine ve seçimlerine daha çok katkida bulunmalaridir." diyen Toprak, Türkiye’deki seçimde halkin iradesinin sandiga yansimasi için yurt disindaki vatandaslarin da oy kullanacagini animsatti.

Toprak, "Türkiye’nin geleceginde söz sahibi olduklarini gösterecekler. Bu anlamda tabii Avrupa ülkelerindeki vatandaslarimizin desteklerini bekliyoruz." diye konustu.

Almanya'da seçim çalismalarinin "seçim kavgasi" ya da "savasi" olarak nitelendigine dikkati çeken Toprak, bu nitelemeyi dogru bulmadiginin söyledi ve "Bu, bir demokrasi sölenidir, vatandaslarimizin demokrasiye katkisidir." ifadesini kullandi.

- Yeni bölgelerde sandiklar kurulacak

Yurt disinda seçimin Türkiye'ye göre erken baslayacagini hatirlatan Toprak, sandiklarda 27 Nisan itibariyla oy kullanilabilecegini anlatti.

Toprak, "Baskonsolosluklar disinda vatandaslarimizin yogun oldugu yerlerde Almanya'da Dormund, Siegen, Fulda Limburg, Kiel, Bremen, Mannheim, Aachen, Saarbrücken, Bielefeld, Regensburg ve Ulm, ABD'de Long Island ve South Jersey, Avusturya'da Graz, Innsbruck, Linz, Belçika'da Hasselt, Hollanda'da Eindhoven, KKTC'de Güzelyurt, Ingiltere'de Lister, Danimarka'da Aarhus, Fransa'da Clermont-Ferrand, Mullhouse ve Orlent bölgelerinde ilk kez sandiklar kurulacak." dedi.

Toprak, "Ilk seçimde randevu sistemi ve sadece bagli bulunulan baskonsolosluk bölgesinde oy kullanilabiliyordu ancak bunlarin hiçbiri simdi yok, yurt disinda adres kütügüne kayitli olan vatandasimiz kendisine en yakin bölgede oyunu kullanabilecek." seklinde konustu.

Toprak, YSKM olarak tüm dünyada 180 bölgede 750 subelerinin bulunduguna isaret ederek, bunun seçim kampanyasindan ziyade seçim organizasyonu oldugunu vurguladi.

Yurt disinda yaklasik 5000 sandik kurulacagini belirten Toprak, yaklasik 10 bin sandik görevlisinin çalisacagini kaydetti.

Toprak, vatandaslarin dogru bilgilendirilerek sandiga gitmelerini saglamayi amaçladiklarini dile getirdi.

- Hedef, seçime katilim oraninin daha da artmasi

Yurt disindaki seçimlere katilim oranini daha da artirmayi hedeflediklerine dikkati çeken Toprak, "Geçen seçimlerde katilim yüzde 50'leri bulmustu. Bu katilim oraninin daha da artmasi konusunda çalismalar yapiyoruz. Biliyorsunuz adres beyani yapildi, vatandaslarimiz adreslerini sorguladi. Son iki hafta içinde yurt disindan 120 bin adres beyani yapildi. Bu, çok büyük bir rakam yani bu seçimlere yurt disi vatandaslarimizin ilgisinin oldugunu ve çok yogun bir isimizin oldugunu bizlere gösteriyor. 3 milyon insanin sandiklara gitmesini arzu ediyor, bunun için çalismalar yapiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Toprak, Türkiye’nin demokrasisine katki sunan ve "Türkiye’nin geleceginde ben de varim." diyen herkese destek verdiklerini anlatti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla yapilan yasal düzenlemelerle 2014’ten bu yana vatandaslarin yurt disinda kurulan sandiklarda oylarini kullanabildiklerini belirten Toprak, sunlari söyledi:

"En büyük hizmet aslinda buydu yani yillarca vatandaslarimiz için yurt disinda sandik kurulmamisti ama AK Parti olarak biz bunu gerçeklestirdik ve ilk defa bizler yurt disinda yasayan vatandaslarimiza çok büyük imkanlar sagladik. Bunu daha da gelistirmeye devam edecegiz. Vatandaslarimizin hem burayi ilgilendiren hem de Türkiye'yi ilgilendiren meseleleri var. AK Parti olarak vatandasimizin meseleleri ile ilgili çözüm ürettik. Örnegin, bunlarin arasinda cep telefonu, araçla Türkiye'de fazla kalma, emeklilik gibi meseleler var. Vatandaslarimizin baska talepleri de var, iyilestirilmesi için çalismalarimiz devam ediyor."

- "Sosyal medyayi çok aktif kullaniyoruz"

Toprak, sosyal medyayi seçimler dolayisiyla çok aktif kullandiklarina isaret ederek, "AK YSKM olarak sosyal medya hesaplarimiz var. Twitter, Facebook, Instagram ve TikTok'ta bilgilendirmeler yapiyoruz. Vatandasimizin oy kullanma yerleri, tarihleri, saatleri, nasil kullanacaklari, hangi belgelerle kullanacaklari, bunlarla ilgili bilgilerimizi yogun bir sekilde veriyoruz." diye konustu.

Yurt disinda oy kullanacak genç nüfusun da arttigina dikkati çeken Toprak, "60 yili askin bir süreçten bahsediyoruz yani su anda ilk jenerasyondan yurt disinda yasayan yaklasik 150 bin vatandasimiz var. Bunun geri kalaninin hemen hemen tamami 18 ila 50 yas arasinda yani çok büyük bir genç nüfus var. Bunlara yönelik çalismalarimiz devam ediyor, onlarin beklentileri ve talepleriyle ilgili çalismalarimiz var." ifadelerini kullandi.