Ingiltere Krali 3. Charles'in ilk portresinin tanitimi yapildiZuhal Demirci

Ingiltere Krali 3. Charles'in ilk portresinin tanitimi yapildiZuhal Demirci

LONDRA (AA) - Ingiltere Krali 3. Charles'in, "Illustrated London News" adli dergi tarafindan siparis edilen ilk portresi tanitildi.

Ressam Alastair Barford tarafindan yapilan Kral Charles'in ilk portresinin resmi açilisi, Ingiltere'nin baskenti Londra'da yapildi.

Tablonun tanitim etkinligine, ressam Barford ile "Illustrated London News" dergisinin bas yöneticisi ve sahibi Lisa Barnard’in yani sira çok sayida basin mensubu katildi.

Ressam Barford, burada yaptigi açiklamada, portrenin resmedilmesi için Kral Charles'in karsisina oturmadigini belirterek Kral'i 17 Subat’ta Buckingham Sarayi'nda katildigi bir resepsiyonda gözlemledigini ve cep telefonuyla birkaç fotografini çektigini söyledi.

Bu etkinlikte Kral Charles’in davetlilerle etkilesiminden etkilendigini dile getiren Barford, Kral'in davetlilerle kurdugu empatiyi portresine yansittigini ifade etti.

Ressam Barford, Ingiltere Krali'nin yagli boya portresini iki haftada tamamladigini anlatti.

"Illustrated London News" dergisinin bas yöneticisi Barnard da etkinlikte, 1842'de yayin hayatina baslayan derginin kurulusunu anlatti ve Kraliyet ailesine iliskin arsivlerde yer alan fotograflari gösterdi.

Barnard, derginin özel siparisiyle resmedilen tablonun, derginin özel taç giyme sayisinin ön kapaginda yer aldigini belirterek 70 bin adet basilan bu derginin Ingiltere, Kanada, Avustralya ve ABD’de satisa sunulacagini kaydetti.

- Kral Charles, 6 Mayis'ta taç giyecek

Portrede, takim elbiseli oldugu görülen Kral’in kolunda yerli Amazon lideri Domingo Pass tarafindan kendisine hediye edilen bileklik yer aliyor.

35 yasindaki ressam Barford, 2015'te de Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in portresini resmetmisti.

Ingiltere Krali 3. Charles'in taç giyme töreni, 6 Mayis'ta yapilacak.