Türkoglu'nda 6 bin kisinin barinacagi konteyner kentlerde son asamaya gelindiRidvan Korkulutas,Suat Öztürk

Türkoglu'nda 6 bin kisinin barinacagi konteyner kentlerde son asamaya gelindiRidvan Korkulutas,Suat Öztürk

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'in Türkoglu ilçesinde 6 bin depremzedenin barinmasina olanak saglayacak 4 noktadaki konteyner kentlerde son hazirliklar sürüyor.

Pazarcik ve Elbistan merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan Türkoglu ilçesi merkezi ile Beyoglu, Sekeroba ve Kilili bölgelerinde millet bahçeleri ve spor kompleksleri üzerine 1500 konteyner yerlestirildi.

Karaman Valiligi koordinesinde AFAD ve Türkoglu Belediyesi tarafindan iç donanimi ve gerekli alt yapi çalismalarinin tamamlanmasi için yogun çalisma yürütülüyor.

Depremzedelerin peyderpey bu hafta konteynerlere yerlestirilmesi hedefleniyor.

Türkoglu Belediye Baskani Osman Okumus, AA muhabirine, ilçenin nüfusunun 80 bin oldugunu, bunun 20 bininin ilçe merkezinde yasadigini söyledi.

Depremlerin ardindan ilk etapta çadir ihtiyaçlarinin karsilandigini, çadirlarin önemli bölümünün depremzedelerin evlerinin yakinina kuruldugunu dile getiren Okumus, söyle konustu:

"Ikinci etap olan konteyner kentlerle ilgili de ayni yolu seçiyoruz. Dört noktada konteyner kentler konuyor. Onlar da bu haftaya cumaya kadar bitecek. Beyoglu, Sekeroba, Kilili ve Türkoglu merkezde toplam yaklasik 1500 adetlik konteyner kuruluyor. Buralarda yaklasik 6 bin insan yasayacak. Bundan sonra da kirsalda yasayan vatandaslarimizin insallah birebir konteyner noktasindaki taleplerini alacagiz ve degerlendirecegiz. Kirsalda yasayan herkesi oturdugu yerde konteyner sahibi yapmak istiyoruz."

- Kalici konutlar için de çalisma sürüyor

Konteyner kentlerin millet bahçeleri ve spor kompleksleri üzerine kurulmasinin sosyal aktivitelere katilim açisindan da avantaj saglayacagina isaret eden Okumus, yüzme havuzlari, hali sahalar, yürüyüs ve bisiklet yollariyla depremzedelere genis olanaklar sunuldugunu aktardi.

Üçüncü etap olarak kalici konutlarda da çalismalarin sürdügünü bildiren Okumus, "550 kalici konut için çalismalara TOKI tarafindan baslandi. Insallah bir yillik süre içerisinde depremzedelerimizi konteyner kentlerde misafir edecegiz, ondan sonra da kalici konutlara onlari tasiyacagiz.” dedi.