Bakan Karaismailoglu, sel yasanan Adiyaman'in Tut ilçesinde incelemelerde bulunduMesut Varol

Bakan Karaismailoglu, sel yasanan Adiyaman'in Tut ilçesinde incelemelerde bulunduMesut Varol

ADIYAMAN (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, selin etkili oldugu Adiyaman'in Tut ilçesinde kayip 3 kisinin bulunmasi için yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Saganak sonucu selin yasandigi Adiyaman'in Tut ilçesinde AFAD, jandarma, polis ve saglik personelinin de bulundugu 163 kisilik 10 ekibin arama kurtarma çalismalari devam ediyor.

Ekipler, dere içi ve kenarlarindaki 25 kilometrelik bantta çalisma yürütüyor.

Bölgede çok sayida is makinasi, selle gelip yola inen çamur ve kayalari temizliyor.

Ilçede kapali yolun bulunmadigi belirtilirken, dere taskini ve sel nedeniyle ilçe merkezindeki bazi evlerle tarim arazilerinde hasar olustu, depremin ardindan bazi evlerin bahçelerine kurulan çadirlar tahliye edildi.

Ilçeye gelen Bakan Karaismailoglu, Adiyaman'da koordinatör olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve diger yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Ayrica Adiyaman Valiligi'nden yapilan açiklamada kent merkezinde yogun yagislardan dolayi olusan su baskinlarindan etkilenen vatandaslarin barinabilecegi okul ve camiler paylasildi.

Adiyaman'in Tut ilçesinde sel sularina kapilan 1 kisinin cansiz bedenine ulasilmis, 3 kisinin bulunmasi için çalisma baslatilmisti.