Kaspersky, Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satin aldiMuhammet Emin Horuz-Kaspersky Is Gelistirme Direktörü Andrey Efremov: -"Stratejimizin temel hedeflerinden biri, kurumsal müsterilerimizin tüm güvenlik ihtiyaçlarini karsilayacak bir ekosistem gelistirmek"

Kaspersky, Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satin aldiMuhammet Emin Horuz-Kaspersky Is Gelistirme Direktörü Andrey Efremov:
-"Stratejimizin temel hedeflerinden biri, kurumsal müsterilerimizin tüm güvenlik ihtiyaçlarini karsilayacak bir ekosistem gelistirmek"

ISTANBUL (AA) - Kaspersky, yazilim konteyneri altyapilarinin korunmasi konusunda kapsamli bir çözüm olan Tron'u gelistiren Ximi Pro'nun yüzde 49'unu satin aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, bu satin alma, sirketin Cloud Workload Protection (Bulut Is Yükü Güvenligi) konsepti dahilinde, tam kapsamli çözüm gelistirmesine olanak taniyor. Bu sayede yaklasmakta olan XDR çözümünü konteyner altyapisindaki tehditleri tespit etme ve bunlara yanit verme yetenegi gelistirebiliyor.

Ticari konteyner yazilimlari için küresel pazar hizla büyüyor. Açiklamada yer verilen Gartner'in tahminlerine göre, 2023’e kadar global sirketlerin 70'i ikiden fazla konteyner içeren uygulama çalistiriyor olacak ki bu oran 2019'da yüzde 20'den azdi. Bu büyümenin nedeni, sanallastirma teknolojisi sayesinde kurumsal BT altyapilarini ve gelistirme süreçlerini optimize etme firsati olarak açiklaniyor.

Ancak bazi durumlarda konteyner altyapisi, yanlis yapilandirma nedeniyle hedefli saldirilarin ilk vektörü haline dönüsebilir. Kaspersky, bu tür riskleri ele almak için portföyünü bir konteyner güvenlik çözümü ile genisletiyor.

Açiklamaya göre, bu satin alma, Kaspersky'nin konteyner altyapisini, uygulamasini ve buna dayali hizmetleri Genisletilmis Algilama ve Yanit (XDR) senaryolariyla kapsamasina olanak taniyacak. Ayrica, konteynerlerden ve ortamlarindan ek telemetri verileri elde edebilecek, gerekli yanitlari verebilecek ve kuruluslarin varliklari için daha kapsamli güvenlik saglanabilecek. Ayrica, konteyner altyapisina tam görünürlük saglayan bu yeni ürün, sirketlerin süpheli davranislari tespit etmelerine ve saldirilarinda konteynerlerin yanlis yapilandirilmasini kullanan tehdit aktörlerine karsi savunma yapmalarina yardimci olacak.

- "Her tür sektörde konteyner güvenligine yönelik artan bir talep görüyoruz"

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Kaspersky Is Gelistirme Direktörü Andrey Efremov sunlari kaydetti:

"Stratejimizin temel hedeflerinden biri, kurumsal müsterilerimizin tüm güvenlik ihtiyaçlarini karsilayacak bir ekosistem gelistirmek. Daha fazla ve daha fazla sirket günlük olarak konteyner altyapisini kullandikça, günümüzde yalnizca yazilim gelistirme ve BT'de degil, ayni zamanda üretim, finans, perakende gibi her tür sektörde konteyner güvenligine yönelik artan bir talep görüyoruz. Bu önemli kabiliyeti büyüyen portföyümüze ekledigimiz için çok heyecanliyim."

- Kaspersky ile is birligi, en iyi uluslararasi bilgi güvenligi sirketlerinden biriyle çalisma firsati veriyor"

Ximi Lab Genel Müdürü Artem Tovbin ise su degerlendirmede bulundu:

"Ekibimiz, etrafimizdaki dünyayi iyilestirmek ve bilgi güvenligi, gelistirme kültürü ve yönetim alanlarindaki uzmanligini gelistirmek için çabaliyor. Kaspersky ile is birligi yapmak bize en iyi uluslararasi bilgi güvenligi sirketlerinden biriyle çalisma firsati veriyor ve bu da dünya standartlarinda bir ürün yaratmamizi sagliyor. Günümüzün BT dünyasinda bir ekosistem, kurumsal düzeyde satis ve güçlü bir marka olmadan herhangi bir ürün ikincil olmaya mahkumdur. Kaspersky ile ortakligimiz bize bu avantajlari sagliyor. Is birligimizin pazara güvenilir bilgi güvenligi araçlari saglayacagini ve çok sayida isletmenin temel hizmet ve ürünlerine odaklanmasina yardimci olacagini umuyoruz."

Kaspersky, Bulut Is Yükü Korumasi kapsaminda koruma saglayan teknolojiler de gelistirdi. Sirket, özellikle hibrit ortamlar için gelistirilmis buluta özgü bir çözüm olan Kaspersky Hybrid Cloud Security'yi sunuyor.