Tunus'ta protesto için polis karakolu önünde kendini atese veren futbolcu öldüMehmet Akif Turan

Tunus'ta protesto için polis karakolu önünde kendini atese veren futbolcu öldüMehmet Akif Turan

TUNUS (AA) - Tunus’un Kayravan kentinde geçen hafta polis karakolu önünde kendini atese veren futbolcu Nizar el-Isavi hayatini kaybetti.

Isavi'nin ailesi, bir haftadir yogun bakimda tedavi gören 35 yasindaki futbolcunun kurtarilamadigini duyurdu.

Tunuslu futbolcu, 6 Nisan'da sosyal medya hesabindan canli yayimladigi videoda, bir esnafla yasadigi anlasmazlik nedeniyle güvenlik güçlerine basvurdugunu, ancak sikayetine karsilik terörle suçlandigini ve bu durumu hazmedemedigi için kendini atese verecegini söylemisti.

Devletin fiyat sinirlamasi getirdigi muzu yüksek fiyattan sattigi için esnafla tartistigini belirten Isavi, "Polisin dikkatini saticilardan birinin muzu pahaliya sattigina çekmek için sikayette bulundum. Saticinin, yasayi ihlal ettigini ve belirlenen satis fiyatinin üzerinde para istedigini anlattim. Buna ragmen polisler beni terörizmle ve terör örgütleriyle baglantili olmakla suçladilar." demisti.

Yaptigi açiklamanin ardindan protesto için polis karakolu önünde kendini atese veren Isavi, 6 Nisan Persembe gününden bu yana Kayravan Devlet Hastanesinde yogun bakim ünitesinde tutuluyordu.

Tunus'ta uzun yillar 1. lig takimlarindan Gafsa ve Monastir'de futbol oynayan Isavi, son olarak 2. ligdeki Gavsa Kafile'de top kosturuyordu.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said’in ramazan ayi basinda muz satislarina fiyat sinirlamasi getirmesi üzerine ülkenin bazi bölgelerinde manav ve müsteriler aralarinda fiyat anlasmazliklarindan ötürü sürtüsmeler ve kavgalar yasaniyor.