Siemens Türkiye, sirketlerin dijital dönüsümünü hizlandiracak Siemens Xcelerator'u hayata geçirdiHatice Senses Kurukiz- Siemens AG Strateji ve Teknoloji Baskani Dr. Peter Koerte: - "Siemens Xcelerator, Siemens ve üçüncü taraflardan ürünler, çözümler ve hizmetler saglayan açik bir dijital is platformudur. Her sey müsterilerimizin is hedeflerine daha hizli ulasabilmeleri için dijitallesmeyi kolaylastirmakla ilgili" - Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Hüseyin Gelis: - "Platformumuz,

Siemens Türkiye, sirketlerin dijital dönüsümünü hizlandiracak Siemens Xcelerator'u hayata geçirdiHatice Senses Kurukiz- Siemens AG Strateji ve Teknoloji Baskani Dr. Peter Koerte:
- "Siemens Xcelerator, Siemens ve üçüncü taraflardan ürünler, çözümler ve hizmetler saglayan açik bir dijital is platformudur. Her sey müsterilerimizin is hedeflerine daha hizli ulasabilmeleri için dijitallesmeyi kolaylastirmakla ilgili"
- Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Hüseyin Gelis:
- "Platformumuz,

ISTANBUL (AA) - Gelecek için bugünü dönüstüren Siemens Türkiye, endüstri, binalar, sebekeler ve ulasim alanlarinda faaliyet gösteren her ölçekten müsterisi için dijital dönüsümü hizlandirmak ve deger yaratmak amaciyla Siemens Xcelerator'u hayata geçirdi.

Siemens Türkiye'den yapilan açiklamaya göre, tüm sektörlerde isletmelerin sürdürülebilirligini, enerji verimliligini ve dijital dünyaya uyumunu artiracak çözümler sunarak gelecek vizyonunu tasarlayan Siemens Türkiye, dijital ile fiziksel dünyayi bulusturan teknolojilere bir yenisini ekledi.

Siemens Türkiye, bu anlayisla sirketlerin dijital dönüsümünü hizlandirmak amaciyla büyük ölçekliden, bagimsiz yazilimcilara kadar birçok is ortaginin birden fazla dijital çözümünü bir araya getiren Siemens Xcelerator'i sundu.

www.siemens.com/xcelerator üzerinden ulasilabilen platform; altyapi, ulasim hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, saglik ve daha birçok kilit endüstriye yönelik farkli is ortaklarinin, her ölçekten müsteri ihtiyaçlarina uygun çözümlerine ulasma imkani sunuyor.

Is ortaklarinin birlikte deger yaratmasini saglayan bir ekosistem olusturan platform, ayni zamanda gelecek için bugünün dönüsümüne de hiz kazandiriyor.

Siemens Xcelerator, sundugu çözümlerle müsteriler, is ortaklari ve gelistiriciler arasindaki etkilesimi artirma ve kolaylastirmanin yaninda egitim almak, kesfetmek ve bilgi alisverisi edinmek hedefiyle olusturulmus dijital bir pazar yeri olma özelligi tasiyor.

Türkiye'de bir ilk olan ve Siemens'in tüm dünyada 4 binden fazla is ortagiyla bir çözüm ekosistemi olusturma hedefi dijital platform Siemens Xcelerator, herkesin kullanimina açik olarak tasarlandi. Ekosistem, sektörlerin degisen ihtiyaçlari ile hizla kendini güncelleyecek ve kullanicilarin geri bildirimleri üzerinden gelisimini sürdürecek.

Siemens Xcelerator'in tanitimina yönelik Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasi (MESS) tarafindan kurulan dünyanin en büyük dijital dönüsüm ve yetkinlik gelisim merkezi MEXT'te, Siemens Türkiye tarafindan çalisanlarin ve müsterilerin katildigi hibrit bir etkinlik düzenlendi.

- "Siemens Xcelerator, dijital dünya ile gerçek dünyayi bir araya getiriyor"

Açiklamada tanitim toplantisindaki konusmasina yer verilen Siemens AG Strateji ve Teknoloji Baskani Dr. Peter Koerte, su degerlendirmeleri yapti:

"Siemens Xcelerator, Siemens ve üçüncü taraflardan ürünler, çözümler ve hizmetler saglayan açik bir dijital is platformudur. Her sey müsterilerimizin is hedeflerine daha hizli ulasabilmeleri için dijitallesmeyi kolaylastirmakla ilgili. Günümüzde her seyin hizini artiran dijitallesme süreci, rekabeti de ayni hizda etkiledi. Bu süreçte basit çözümlere ihtiyacimiz var. Siemens Xcelerator, dijitallesmeye yönelik tüm çözümleri bir arada bulabileceginiz bir platform. Bu platformda binlerce onayli gelistirici, uygulama ve yüzlerce çözüm yer aliyor. Bu çözümler sayesinde maliyet ve zaman tasarrufu saglaniyor, üretim, dijital dünyaya çok daha hizli bir sekilde optimize ediliyor."

Koerte, Siemens Xcelerator'un dijital dünya ile gerçek dünyayi bir araya getirdigini aktaran Koerte, ekosistemin içerisinde uzmanlardan olusturduklari bir network agi bulundugunu, bu agin yalnizca büyük ölçekli sirketler için degil, KOBI'ler için de çok kiymetli bilgiler ve çözümler içerdigini, ayrica burada sektör bazinda olusturduklari sektörel topluluklarin da kullanicilara çok büyük kolayliklar ve avantajlar sagladigini aktardi.

- "Platformumuz, Siemens için yeni bir dönemi baslatiyor"

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis de Siemens Xcelerator'in Siemens için yeni bir dönemin baslangici oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Siemens Türkiye olarak müsterilerimize deger yaratmak için çalismalar yapiyoruz. Bu çalismalarimizdan en önemlisi de Siemens Xcelerator oldu. Platformumuz, Siemens için yeni bir dönemi baslatiyor. Siemens Xcelerator, sirketlerin dijital çagda dönüsümlerini tamamlayacak ve sadece Siemens'in sundugu çözümleri degil, ortaklarinin ürünlerini de içeren bir ekosistem olacak. Bu ekosistemde sunulan tüm ürünler birbirleri ile baglantili hale gelecek ve bir pazar ortaminda uzmanlar ile kullanicilarinin hayatlarini kolaylastiracak. Teknolojik sistemler birbirleri ile konusmaya basladiginda verimlilik artacak."

Platform üzerinde nesnelerin interneti (IoT) özellikli donanim ve yazilimin yani sira Siemens ve ortaklarinin gelistirdigi hizmetler yer aliyor. Ayrica, ürün portföyünün ve referans örneklerinin incelenmesine olanak saglayan Siemens Xcelerator'da sunulan çözümlerin tamami, birbiri ile entegre bir sekilde çalisiyor.

www.siemens.com/xcelerator üzerinde yer alan chat ekranindan tüm sorularina yanit alma imkani bulacak kullanicilar, platform üzerinden metaverse, IOT, Cybersecurity, Yapay Zeka, as-a-Service (kullanima hazir, kolayca adapte edilebilen ve tak-çalistir uygulamalar) içeren konularda kazanim elde edebilecek. Böylece Siemens Xcelerator, endüstriyel metaverse yolu açmaya yardimci olacak. Dijital ikiz sayesinde verimsiz alanlarini ve üretim hatalarini görme firsati yakalayan kullanicilar, karsilasabilecekleri tüm riskleri de önleyebilecek.