Adiyaman'da depremzede çocuklar egitsel oyunlarla rehabilite ediliyorOrhan Pehlül

Adiyaman'da depremzede çocuklar egitsel oyunlarla rehabilite ediliyorOrhan Pehlül

ADIYAMAN (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin yikima neden oldugu Adiyaman'da, çadir ve konteyner evlerde kalan çocuklar için gün boyu oyun aktiviteleri ve psikososyal etkinlikler düzenleniyor.

6 Subat'taki depremlerden etkilenen kentte, evleri yikilan ya da agir hasar gören ve aileleriyle konteyner ve çadir kentlerde kalan çocuklar için etkinlik alanlari olusturuldu.

Gönüllü uzman ekiplerin yönetiminde sabah sporuyla baslayan etkinliklerle travmanin etkileri hafifletilmeye çalisiliyor.

Altinsehir'de kurulan konteyner kentte görev yapan Elazig Gençlik Spor Il Müdürlügüne bagli ekipler de sabah saatlerinde konteyner evleri gezerek çocuklari etkinlik alanina davet ediyor.

Gün boyu çocuklarla birlikte vakit geçiren görevlilerden sosyal çalismaci Besire Akar, AA muhabirine, Türkiye'nin çesitli illerinden gönüllü ekiplerin Adiyaman'da görev yaptigini belirtti.

Depremin çocuklar üzerindeki etkilerini oyunlar oynayarak, spor yaparak gidermeye gayret ettiklerini söyleyen Akar, "Sabah sporu ile güne basliyoruz. Tren yapip sokaklari gezerek çocuklari topluyoruz ve etkinlik alanimiza getiriyoruz. Egitsel, ögretici ve eglendiren oyunlarla güne devam ediyoruz." dedi.

Oyunlara katilimin memnuniyet verici oldugunu ifade eden Akar, çocuklarin psikolojilerinin her geçen gün iyiye gittigini söyledi.