Toruk MAGIC Derin Teknoloji’ye 2.5 milyon dolar degerlemeMehmet Kadir Kilinç- Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu: - "Teknopark Istanbul’da temel motivasyonumuz her zaman yenilikçi fikirlerin, projelerin gelisimine ortam saglamak"

Toruk MAGIC Derin Teknoloji’ye 2.5 milyon dolar degerlemeMehmet Kadir Kilinç- Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu:
- "Teknopark Istanbul’da temel motivasyonumuz her zaman yenilikçi fikirlerin, projelerin gelisimine ortam saglamak"

ISTANBUL (AA) - Teknopark Istanbul’un Beyoglu Kuluçka Merkezi Cube Beyoglu sirketlerinden Toruk MAGIC Derin Teknoloji, mobil elektronik ve iletisim cihazlari ticareti alaninda faaliyet gösteren is insani Sinem Dede’den 2.5 milyon dolar degerleme ile yatirim aldi.

Teknopark Istanbul'dan yapilan açiklamaya göre, makine ögrenimi ile yapay zekâ temelli yazilimlar gelistiren Toruk MAGIC Derin Teknoloji, yaptiklari yazilimlarla, dogru ürünleri/hizmetleri dogru müsterilere yönlendiriyor.

Teknopark Istanbul’un Beyoglu Kuluçka Merkezi Cube Beyoglu’nda faaliyetlerine devam eden Toruk MAGIC Derin Teknoloji, kurumsal hizmet olarak kullanilan MAGIC (Anlamli Yapay Mantik) yöntemini, "dijital tanitim süreçlerine adalet getirecek" kiralanabilir yazilim hizmeti (SaaS) yapisina çevirecek bir proje üzerinde çalisiyor. Proje, ücretli ve ücretsiz tüm dijital pazarlama metotlarini içerisinde barindirirken, en önemli özelliginin dogru müsteriye dogru ürünü göstermesi oldugu belirtiliyor.

Toruk MAGIC Deep Tech, gelistirdigi MAGIC yöntemi sayesinde pazarlama maliyetlerini azaltirken ayni zamanda satis miktarini artiriyor. Bu yöntem, Türkiye'den Avrupa'ya, Avrupa'dan ABD'ye kadar her cografyada gerekli lokasyon optimizasyonlariyla ayni basariyi elde ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Toruk MAGIC Derin Teknoloji'nin CTO'su Alihan Çetin, yapay zekâ ve makine ögreniminin henüz kullanilmaya basladigi bu günlerin aslinda gelecege isik tuttugunu belirterek, derin teknoloji alanina yatirim yapmayan ve kendini yenilemeyen isletmelerin zorlanabilecegini aktardi.

Alinan yatirimin MAGIC SaaS projesini gelistirmek ve uluslararasi arenada boy göstermek için güzel bir imkan olusturdugunu bildiren Çetin, "Yapay zekanin popüler olmadigi günlerde biz, MAGIC zekasinin internet evrenindeki arama motorlarini, sosyal medya hesaplarini, internet reklamlarini egitmesi için çalisiyorduk. Artik MAGIC sayesinde dogru kisiye dogru içerigi gösterebiliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Temel motivasyonumuz yenilikçi fikirlerin, projelerin gelisimine ortam saglamak"

Teknopark Istanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ise Teknopark Istanbul’da temel motivasyonlarinin her zaman yenilikçi fikirlerin, projelerin gelisimine ortam saglamak oldugunu kaydetti.

12 üniversiteye ev sahipligi yapan derin teknoloji merkezi Teknopark Istanbul’un ve Türkiye’nin kendi tematik alanlarinda ilk kuluçka merkezi olan Cube Beyoglu'nun Istanbul’un kalbinde, ayni anda 400 girisimciye hizmet sunan bir ekosistem oldugunu belirten Topçu, sunlari kaydetti:

"Türkiye Yüzyili’nin insasinda önemli bir adim olan Cube Beyoglu’nda en önem verdigimiz sey; projelerin gelisimine ortam saglamak ve bölgemizin lider Teknoparki olmak için çalismak. Kuluçka merkezlerimizin ekosisteminde yer alan girisimcilere sundugumuz olanaklardan bazilari ise; ihtiyaç ve talebe göre belirlenen alanlarda egitim ve etkinlikler, düzenli mentorluk, aylik periyotlarda durum takibi ve girisim gruplariyla bir araya gelme, üniversiteler, kurumsal/global firmalar ile is birlikleri ve yatirimcilarla birebir görüsme seklinde.

Toruk MAGIC Derin Teknoloji, Beyoglu Kuluçka Merkezi Cube Beyoglu ekosistemi içinde faaliyetlerine devam eden, makine ögrenimi ile yapay zekâ temelli yazilimlar gelistiren bir sirket. Gelistirdikleri proje ile 'dijital tanitim süreçlerine adalet getirecek kiralanabilir yazilim hizmeti' sunma hedefi tasiyorlar. Üzerinde çalistiklari 'yapay zekayi egiten dijital pazarlama modelinin gelistirilmesi' projeleri için yatirim almalari hem ülkemiz hem de Teknopark Istanbul Kuluçka Merkezimiz adina gurur verici bir gelisme. Bu projede emegi olan herkesi kutluyor, yatirim yapan is insanimiza da tesekkürlerimi iletiyorum."