Meta Avrupa, Afrika ve Orta Dogu'dan Sorumlu Baskan Yardimcisi Gifford: "Metaverse er veya geç gelecek"Abdulkadir Günyol- "Teknoloji zaman ister ve biz metaverseyi önümüzdeki 8-10 yil içinde görecegiz"

Meta Avrupa, Afrika ve Orta Dogu'dan Sorumlu Baskan Yardimcisi  Gifford:  "Metaverse er veya geç gelecek"Abdulkadir Günyol- "Teknoloji zaman ister ve biz metaverseyi önümüzdeki 8-10 yil içinde görecegiz"

BERLIN (AA) - Meta sirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Dogu'dan Sorumlu Baskan Yardimcisi Angie Gifford, teknolojik gelismelerin zaman istedigini belirterek, Meta sirketinin metaverse projesinin 8-10 yil içinde hayata geçecegini söyledi.

Avrupa’nin en büyük tüketici elektronigi fuari olarak gösterilen ve Almanya'nin baskenti Berlin’de her yil düzenlenen IFA 2023, teknolojik cihazlarin sergilendigi alanlarin yani sira teknolojinin önemli konularinin konusuldugu etkinliklerle devam ediyor.

Fuarda "Sanal Sinirlar: Metaversenin tüketiciler, sanatçilar ve sirketler için etkileri nelerdir? konulu oturumda konusan Meta sirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Dogu'dan Sorumlu Baskan Yardimcisi Angie Gifford, metaverse projesinin gelecegi üzerine açiklamalarda bulundu.

Metaversenin tek bir teknoloji olmadiginin altini çizen Gifford, projenin internetin yeni hali oldugunu söyledi. Metaverseyi kisaca internetin 2 boyutlu halden 3 boyutlu hale gelmesi olarak tanimlayan Gifford, internet böylelikle daha kapsayici bir hale gelecegini anlatti.

- "Metaverseyi önümüzdeki 8-10 yil içinde görecegiz"

Programda metaversenin abartilmis bir proje olup olmadigina dair sorulara yanit veren Gifford, "Metaverse er veya geç gelecek. 2 yil önce metaverse çok konusulmustu. Simdi o kadar konusulmuyor. Uzun zamandir teknoloji sektöründe çalisan biri olarak teknolojik devrimlerin hayata geçmesinin biraz zaman aldigini söyleyebilirim.

Ben Microsoft'ta da çalistim. 90'larda Bill Gates'in güzel bir vizyonu vardi: Gates her masada bir bilgisayar olacagini söylüyordu. O zamanlar herkes bunun çilginca oldugunu düsünüyordu. Ama su anda burada herkesin cebinde en az 1 belki 2 tane telefon var. Yani teknoloji zaman ister ve biz metaverseyi önümüzdeki 8-10 yil içinde görecegiz."

- "Metaverse gündemdeki yerini kaybetti"

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in eski adi Facebook olan sirketinin ismini Meta olarak degistirmesi ile metaverse, dünya gündeminde en çok konusulan konulardan biri haline gelmisti.

Konseptin dünyada popüler hale gelmesi ile metaverse platformlarinda sanal arsalar satilmaya baslanmis ve pek çok kisi bu arsalara yatirim yapmisti. Ancak geçen zaman içinde metaverse dünyadaki popülerligini yitirmisti.

- 180 binden fazla kisinin ziyaret etmesi bekleniyor

Sürdürebilirligin ön plana çiktigi IFA 2023, 5 Eylül'e kadar Almanya’nin Berlin sehrinde ziyaretçilerini agirlayacak. 48 ülkeden 2 binden fazla firmanin yeni teknoloji ürünlerini sergileyecegi fuari 180 binden fazla kisinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda bu yilin öne çikanlari arasinda Sürdürülebilirlik Köyü, Robotlar Evi, Oyun ve Espor Arenasi ve çok sayida girisime ev sahipligi yapan IFA Next yer aliyor.

Fuarda Liderler Zirvesi’nde saglik için giyilebilir elektronikten araç içi elektronik sistemlere kadar teknolojinin hemen hemen her alaninda büyük önem tasiyan çiplerin üretimi ve yapay zeka konusulacak. Zirvenin teknolojinin dönüstürücü potansiyeline, özellikle enerji dönüsümü ve döngüsel ekonominin daha genis kabul görmesini nasil tesvik edebilecegine isik tutmasi bekleniyor.