CHP Genel Baskan Yardimcisi Erkek, partisinin Çanakkale il baskanliginda konustu:Burak Akay- "Önümüzdeki seçim, referandum niteliginde bir seçim olacak. Tek adam rejimi mi, demokrasi mi bir karar verecegiz"

CHP Genel Baskan Yardimcisi Erkek, partisinin Çanakkale il baskanliginda konustu:Burak Akay- "Önümüzdeki seçim, referandum niteliginde bir seçim olacak. Tek adam rejimi mi, demokrasi mi bir karar verecegiz"

ÇANAKKALE (AA) - CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, 28 Mayis'taki Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turuna iliskin, "Önümüzdeki seçim, referandum niteliginde bir seçim olacak. Tek adam rejimi mi, demokrasi mi bir karar verecegiz." dedi.

CHP Çanakkale Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda konusan Erkek, 14 Mayis'ta yapilan Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Millet Ittifaki'na destek veren seçmenlere tesekkür etti.

Erkek, 28 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani Seçimi ikinci turunda iki adayin yarisacagini hatirlatarak, "Önümüzdeki seçim, referandum niteliginde bir seçim olacak. Tek adam rejimi mi, demokrasi mi bir karar verecegiz. Kadin erkek esitligine inananlarla mi yürüyecek Türkiye, kadin erkek esitligine inanmayanlarla mi? Çünkü görüyorsunuz artik o kadar ileri gittiler ki Medeni Kanuna saldiriyorlar. Medeni Kanunda kadin erkek esitligini güvence altina alan hükümlere saldiriyorlar. Ailenin korunmasi ve kadina karsi siddetin önlenmesine dair 6284 sayili kanuna saldiriyorlar." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en temel vizyonunun ve en temel felsefesinin kadin erkek esitligi olduguna isaret eden Erkek, söyle devam etti:

"Onun için 28 Mayis'ta Türkiye çok önemli bir karar verecek. Kadin erkek esitligi mi, adalet mi buna karar verecegiz. FETÖ'nün siyasi ayagi yargilansin mi, yargilanmasin mi, buna karar verecegiz. Çünkü FETÖ'nün siyasi ayagi hala yargilanmadi. Gaffar Okan'a pusu kuranlarla, Konca Kuris'i domuz bagiyla öldürenlerle mi yürüyecek Türkiye, yoksa baska bir karar mi verecek? Böyle bir seçime gidiyoruz. Depremde kan ve çadir satanlarla mi yürüyecek Türkiye, yoksa ahlakli, basiretli bir yönetimle mi yürüyecek? 28 Mayis'ta buna karar verecegiz. FETÖ'yle birlikte sanli ordumuza kumpas kuranlarla mi devam edecek Türkiye, yoksa degistirecek mi? Yolsuzlugu, yoksullugu, yozlasmayi her geçen gün büyüten bu ucube sistemle mi yürüyecegiz, yoksa bu sistemi degistirecekmiyiz buna karar verecegiz hep birlikte. Ve bu çok önemli karar olacak."

Toplantiya, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Il Baskani Güler Koçer, ilçe belediye baskanlari, ilçe baskanlari ve partililer katildi.