Ticaret Bakani Mus, Hizmet-Is Sendikasi Samsun Subesini ziyaret etti:Veysel Altun- "Amacimiz ilk etapta Türkiye'nin ihracatindan yüzde 1 pay almak, ikinci etapta da Samsun'un Türkiye ihracatindan aldigi payi yüzde 2'ye çikarmak olacaktir"

Ticaret Bakani Mus, Hizmet-Is Sendikasi Samsun Subesini ziyaret etti:Veysel Altun- "Amacimiz ilk etapta Türkiye'nin ihracatindan yüzde 1 pay almak, ikinci etapta da Samsun'un Türkiye ihracatindan aldigi payi yüzde 2'ye çikarmak olacaktir"

SAMSUN (AA) - Ticaret Bakani Mehmet Mus, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla HAK-IS'e bagli Hizmet-Is Sendikasi Samsun Subesini ziyaret etti.

Mus, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, tüm isçilerin Emek ve Dayanisma Günü'nü kutladi.

Tüm isçilere kazasiz belasiz çalismalar dileyen Mus, "Bizim anlayisimizda, 'Çalisanin alin teri sogumadan ücretini ödeyin' vardir. Biz hep bu anlayisla meseleye yaklastik. Hükümet olarak da hep böyle yaklastik. Dolayisiyla bundan sonra da hep emek koyan emektarlarin, emekçilerin yaninda olmaya devam edecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Karari ile Resmi Gazete'de yayimlanan, Samsun'da Orta Karadeniz Serbest Bölgesi kurulmasina iliskin açiklamada bulunan Mus, "Bölgeyi kurup isletmek üzere Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve Isletici Anonim Sirketi kuruldu. Serbest bölgeyi ilk olarak 240 dönüm alan olarak ilan ettik ama 600 dönüme çikacak fakat orada bir genisleme alanini da planliyoruz. Bütün çalismalari bitirdigimiz zaman su an teknik olarak planladigimiz alani 1800 dönüme kadar çikarabilme ihtimalimiz var." diye konustu.

Samsun'da kurulan serbest bölgenin Türkiye'nin sayili serbest bölgelerinden biri olacagini dile getiren Mus, sunlari kaydetti:

"Samsun'un ihracatina, istihdamina önemli katkilar sunacagini düsünüyoruz. Çünkü serbest bölgenin bir tarafi tamamen deniz olacak. Üretilen ürünlerin tasinmasi için liman kullanilabilir ilerleyen zamanlarda. Samsun'da güzel firmalar ve ihracat yapan firmalar da var, üretiminin çok büyük kismi ihracata gittigini gördügümüz firmalar var. Bunlar için serbest bölge önemli bir üretim merkezi olacaktir. Hem serbest bölgenin rejimi hem de sundugu avantajlar özellikle ihracatçiya göre çok fazla. Sirketlerin burada yer almasi, ilave sirketlerin buraya gelmesi önemli bir istihdam alani olusturacaktir."

Mus, organize sanayi bölgelerindeki çalismalarinin da devam ettigini vurgulayarak, "Samsun'a çok güzel, çok büyük ve modern, lojistigi de kendi içerisinde çözebilen organize sanayi bölgeleri kazandiracagiz. Amacimiz ilk etapta Türkiye'nin ihracatindan yüzde 1 pay almak, ikinci etapta da Samsun'un Türkiye ihracatindan aldigi payi yüzde 2'ye çikarmak olacaktir. Bu sehrin altyapisi, nüfusu, bulundugu konum, yüzölçümü bunu karsilayabilecek seviyededir diye düsünüyorum." ifadesini kullandi.