TEKNOFEST Izmir'de "Deneyap Makeathon Yarismasi" finali yarin basliyorMustafa Güngör- Deneyap Teknoloji Atölyesi ögrencilerine yönelik düzenlenen proje gelistirme ve prototipe dönüstürme yarismasinda 32 takim, 48 saat boyunca birincilik için mücadele edecek - T3 Vakfindan Yigithan Mangir: - "Bütün malzemeleri biz sagliyor olacagiz. Ögrencilerin disaridan malzeme getirmesi yasak. Çünkü burada herkesin esit kosullarda yarismasini hedefliyoruz"

TEKNOFEST Izmir'de "Deneyap Makeathon Yarismasi" finali yarin basliyorMustafa Güngör- Deneyap Teknoloji Atölyesi ögrencilerine yönelik düzenlenen proje gelistirme ve prototipe dönüstürme yarismasinda 32 takim, 48 saat boyunca birincilik için mücadele edecek
- T3 Vakfindan Yigithan Mangir:
- "Bütün malzemeleri biz sagliyor olacagiz. Ögrencilerin disaridan malzeme getirmesi yasak. Çünkü burada herkesin esit kosullarda yarismasini hedefliyoruz"

IZMIR (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - TEKNOFEST Izmir kapsaminda, Deneyap Teknoloji Atölyesi ögrencilerine yönelik düzenlenen proje gelistirme ve prototipe dönüstürme yarismasi "Deneyap Makeathon"un finali, 32 takimin katilimiyla yarin baslayacak.

Çigli Havaalani'nda bugün kapilarini açan TEKNOFEST Izmir, "Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarismasi"nin finallerine ev sahipligi yapacak.

Türkiye genelinde 1005 takim arasindan finale kalan 32 takim, yarin saat 10.00'dan itibaren 48 saat boyunca sürecek yarismada, kendilerine verilen malzeme ve aletlerle proje gelistirip prototip üretecek.

Ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan takimlara otuzar, ikinci olan takimlara yirmiser, üçüncü olan takimlara da onar bin lira ödül verilecek.

Türkiye Teknoloji Takimi Vakfinda (T3) uzman olarak görev yapan Yigithan Mangir, AA muhabirine, yarismanin ilkinin düzenlendigini hatirlatti.

Festivalin ilk gününde 32 takimda mücadele edecek 113 ögrenciye yarismaya iliskin egitim verdiklerini kaydeden Mangir, "Yarin itibariyla 48 saatlik yaris süreci basliyor olacak. Bu 48 saat içerisinde gelistirdikleri fikirleri portatife dönüstürecekler. Ana temeldeki amaç burada bir üretim yapmak ve bu üretimde çalisan bir prototip çiktisi elde etmek." diye konustu.

Türkiye genelinden 1005 takimin yarismaya basvurdugunu belirten Mangir, söyle konustu:

"Türkiye genelinde 81 ilde deneyap atölyelerimiz var. Oradaki ögrencilerimiz bu yarismaya basvurdu. 408 takim, tanitim video asamasina geçti. Degerlendirmeler sonucunda da 16'si lise, 16'si ortaokul olmak üzere 32 takim final hakki kazandi. Bu üretim alani, çocuklarin aslinda gelistirdikleri fikirleri gerçege dönüstürdükleri, somutlastirdiklari bir alan. Üretim alaninda ihtiyaç duyduklari bütün malzemeler mevcut. Yazicisindan tutun CNC lazerine, torna tezgahindan testeresine, kil testeresine kadar tüm malzemeler var. Bütün malzemeleri biz sagliyor olacagiz. Ögrencilerin disaridan malzeme getirmesi yasak. Çünkü burada herkesin esit kosullarda yarismasini hedefliyoruz."