Sivasspor-MKE Ankaragücü maçinin ardindanGöksel Cüneyt Igde- Demir Grup Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz: - "Bize yakismiyor ama maalesef ligin dibi ile ilgili hesaplamalar yapiyoruz. Bu da dolayisiyla Ankaragücü'nü bize rakip yapiyor. Kazanmamiz gereken bir karsilasmayi kazandigimiz için çok mutluyuz"

Sivasspor-MKE Ankaragücü maçinin ardindanGöksel Cüneyt Igde- Demir Grup Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz:
- "Bize yakismiyor ama maalesef ligin dibi ile ilgili hesaplamalar yapiyoruz. Bu da dolayisiyla Ankaragücü'nü bize rakip yapiyor. Kazanmamiz gereken bir karsilasmayi kazandigimiz için çok mutluyuz"

SIVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta maçinda MKE Ankaragücü'nü sahasinda 2-0 maglup eden Demir Grup Sivasspor'da kulüp baskani Mecnun Otyakmaz, kazanmalari gereken bir karsilasmada iyi oynayarak 3 puani aldiklari için çok mutlu oldugunu söyledi.

Otyakmaz, maçin ardindan basin mensuplarina yaptigi açiklamada, çok önemli bir karsilasmayi kazandiklarini belirterek, "Bundan önceki deplasman karsilasmalarindan maalesef puan alamamistik. Bize yakismiyor ama maalesef ligin dibi ile ilgili hesaplamalar yapiyoruz. Bu da dolayisiyla Ankaragücü'nü bize rakip yapiyor. Kazanmamiz gereken bir karsilasmayi kazandigimiz için çok mutluyuz." dedi.

Ligde milli maç arasina gireceklerini hatirlatan Otyakmaz, "Maalesef lig bu sezon inanilmaz derecede oyuncularimizi etkiledi. Hem Avrupa'da hem de kupada mücadele ediyor olmamiz, Dünya Kupasi'ndan dolayi 1 ay ara verilmis olmasi, bundan sonra da depremden dolayi yine 1 ay ara verilmis olmasi bizi olumsuz etkiledi. Yani oyucularimiz 3-4 gün maç oynuyor, 20-25 gün dinleniyor. Yine bugün bir maç daha oynadik ve yine 20 gün bir aramiz var. Bu yüzden futbolcularimiza da formsuz olduklari için kizamiyoruz. Maç eksikleri var." diye konustu.

Otyakmaz, bundan sonra önlerinin açik olduguna inandiklarini dile getirerek, ligi sikinti yasamadan tamamlamak istediklerini kaydetti.


- "Avrupa'ya tekrar gitmeyi çok isteriz"

Ziraat Türkiye Kupasi'ndaki mücadelelerine deginen Otyakmaz, "Önümüzdeki yil da Avrupa'ya gidebilecek olmamiz bizim için çok önemli. Inanilmaz zor bir sezon yasiyoruz. Ekonomik sikintilarimiz da hat safhada. O yüzden hem ekonomik açidan hem de ülkemizi temsil etme gururu açisindan Avrupa'ya tekrar gitmeyi çok isteriz. Dolayisiyla kupaya asilacagiz." ifadelerini kullandi.


- "Taraftarlarimiz insallah bu olaydan ders çikarmislardir"

Otyakmaz, Avrupa'da Türkiye'yi en iyi sekilde temsil etmeleri gerektiginin altini çizerek Fiorentina maçinda sahada yasanan olumsuzluklara degindi.

Maçta sahaya inen 2 taraftarin kendilerini Avrupa'ya mahcup ettigini vurgulayan Otyakmaz, sunlari kaydetti:

"Takimimiz gruptan çikmayi basardi ama maalesef tribünlerde yasadigimiz olumsuz olay, iki tane Sivas dogumlu olmayan sahsin yapmis odugu negatif olay bizi Avrupa'ya karsi mahcup etti. O yüzden çok üzgün oldugumuzu da söylemek isterim. Bir de futbolcunun yaralanmis olmasi da bizim için çok üzüntü verici. Su anda tutuklandilar. Neden bu olayi yaptiklari soruldugunda maçin sonucunu hazmedemediklerini söylemisler. Gururlu insanlar ama simdi orada belki de paspas yapiyorlar. O gururlari ne halde merak ediyorum. Kimsenin cezaevinde olmasi bizi mutlu etmez ama bu tip meseleler ibret olmasi ve savunmamiz açisindan çok önemliydi. Taraftarlarimiz insallah bu olaydan ders çikarmislardir."