Bitlis'te depremzedeler yararina "Tek Yürek Muaythai Gecesi" düzenlendiServet Tasdemir

Bitlis'te depremzedeler yararina "Tek Yürek Muaythai Gecesi" düzenlendiServet Tasdemir

BITLIS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde Türkiye Muaythai Federasyonu Dogu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu ve hayirseverlerden olusan "Buradayim Grubu" is birligiyle Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler yararina "Tek Yürek Muaythai Gecesi" düzenlendi.

Tatvan Kapali Spor Salonunda gerçeklestirilen organizasyona Türkiye, Iran ve Azerbaycan'dan 108 sporcu katildi, 54 maç yapildi.

Yanlarinda getirdikleri oyuncaklari depremzede çocuklar için ringe atan taraftarlar birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Müsabakalari izleyen Tatvan Kaymakami Remzi Demir, düzenlenen etkinligin çok anlamli oldugunu belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Muaythai Federasyonu Milli Takim Koordinatörü Ömer Ugur ise Türkiye'nin büyük bir felaket yasadigini söyledi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman'a da gittiklerini anlatan Ugur, sunlari kaydetti:

"Depremzedeler için bir seyler yapmak için gönüllü arkadaslarimizla 'Buradayiz Grubu'nu kurduk. Tek Yürek Muaythai Gecesi programini gerçeklestirdik. Tüm gelirleri depremzede kardeslerimize bagislayacagiz. Destek veren herkese tesekkür ederim."

Iran ve Azerbaycanli sporcularin antrenörü Ali Haghnazari ise depremzedelere destek olmak için Bitlis'e geldiklerini bildirerek, "Organizasyondan elde edilen gelir depremzede kardeslerimizin yararina kullanilacak. Allah böyle bir afeti bir daha yasatmasin." dedi.

Gönüllülerinden Yahya Fedai Kaçmaz da depremzedeler yararina "Buradayim Grubu"nu kurduklarini ifade ederek, "Deprem bölgesindeki ihtiyaçlari karsilamak amaciyla hareket ediyoruz. Vatandaslarimizin ringe attigi oyuncaklari depremzede çocuklara ulastiracagiz." ifadelerini kullandi.

Organizasyonda sunuculuk yapmak için Istanbul'dan gelen Tarik Sayin, "Depremzedeler yararina çok anlamli bir organizasyon düzenlendi. Gönüllü olarak buraya geldim. Toplanan yardimi ve oyuncaklari afet bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz. Emegi geçenlere tesekkür ederim." diye konustu.

Müsabakalarin sonunda tüm sporculara madalya, dereceye girenlere kupa takdim edildi.