Oturarak Voleybol Kadin Milli Takimi'nda hedef, Avrupa Uluslar Gümüs Ligi'ni kazanmakZekeriya Karadavut- TBESF Oturarak Voleybol Asbaskani Berat Özdemir: "Oturarak voleybol için 2023, bir atilim yili olacak. Planlarimiz dogrultusunda devam edersek basarinin gelmesi de kaçinilmaz" - Basantrenör Mesut Sevim: "Önümüzde, Avrupa Uluslar Gümüs Ligi var, hedefimiz altin madalyayla dönmek"

Oturarak Voleybol Kadin Milli Takimi'nda hedef, Avrupa Uluslar Gümüs Ligi'ni kazanmakZekeriya Karadavut- TBESF Oturarak Voleybol Asbaskani Berat Özdemir:
"Oturarak voleybol için 2023, bir atilim yili olacak. Planlarimiz dogrultusunda devam edersek basarinin gelmesi de kaçinilmaz"
- Basantrenör Mesut Sevim:
"Önümüzde, Avrupa Uluslar Gümüs Ligi var, hedefimiz altin madalyayla dönmek"

AKSARAY (AA) - ZEKERIYA KARADAVUT - Oturarak Voleybol Kadin Milli Takimi, mayis ayinda Ingiltere'nin ev sahipligi yapacagi Avrupa Uluslar Gümüs Ligi'nde altin madalya hedefliyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Oturarak Voleybol Asbaskani Berat Özdemir, AA muhabirine, 19-21 Mayis'ta Ingiltere'de düzenlenecek Avrupa Uluslar Gümüs Ligi için hazirliklarini sürdürdüklerini söyledi.

Performansi en yüksek oyunculari kampta tutacaklarini aktaran Özdemir, en iyi dereceyi alip, Türkiye'yi gururlandirmak istediklerini dile getirdi.

Gelecek yil kadinlar ligini de kurmak istediklerini anlatan Özdemir, "Ligimizde ne kadar çok kadin takimi olursa milli takimin da beslenmesi ve havuzu daha gelismis olacak. Oturarak voleybol için 2023, bir atilim yili olacak. Planlarimiz dogrultusunda devam edersek basarinin gelmesi de kaçinilmaz. Tüm çalismalarimizi basari üzerine sürdürüyoruz." diye konustu.


- Mesut Sevim: "Mücadeleci ve rekabetçi bir milli takim istiyoruz"


Basantrenör Mesut Sevim ise Aksaray Paralimpik Oyunlari Hazirlik Merkezi'ndeki antrenmanlarin çok iyi geçtigini, hazirliklarin tamamlanmak üzere oldugunu ifade etti.

Çalismalari asama asama sürdürdüklerini belirten Sevim, sunlari kaydetti:

"Bu kamptan sonra asil kadroyu belirleyecegiz. O kadroyla sampiyonalara katilacagiz. Önümüzde, Avrupa Uluslar Gümüs Ligi var, hedefimiz altin madalyayla dönmek. Takimimiz çok iyi, her geçen gün yeni takviyelerle daha da güçleniyor. Çalismalarimizin meyvelerini yavas yavas toplayacagiz. Günde çift antrenman yapiyoruz. Ilk antrenmanda teknik ve taktik çalisiyoruz. Fizik kondisyonu artirabilmek için ikinci antrenmanda takimlar halinde maç yapiyoruz. Mücadeleci ve rekabetçi bir milli takim istiyoruz."


- Göksu Kendier: "Bayrak askina müsabakalarda hepimiz tek vücut oluyoruz"


Milli sporcu Göksu Kendier de yaklasik 3 yildir milli takimda olduguna deginerek, "Milli takimimizda arkadaslik ortami çok güzel. Artik aile gibi olduk. Antrenmanlarimiz keyifli geçiyor. Vatanimiz için yarisiyoruz, bu duygu anlatilmaz. Bayrak askina müsabakalarda hepimiz tek vücut oluyoruz. Sahada, tüm gücümüzle elimizden gelen her seyi sergiliyoruz. Önümüzde de bizim için önemli olan Avrupa Uluslar Gümüs Ligi var, altin madalya hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.