Milli güresçi Mert Ilbars, 10 yillik spor hayatina 12 sampiyonluk sigdirdi:Cahit Emrali- "Her müsabakada en iyi dereceyi, yani sampiyonlugu almam lazim. Artik büyükler kategorisine geçtik. Sampiyonlugu alirsam olimpiyatlara gidebiliyorsunuz"

Milli güresçi Mert Ilbars, 10 yillik spor hayatina 12 sampiyonluk sigdirdi:Cahit Emrali- "Her müsabakada en iyi dereceyi, yani sampiyonlugu almam lazim. Artik büyükler kategorisine geçtik. Sampiyonlugu alirsam olimpiyatlara gidebiliyorsunuz"

ÇORUM (AA) - CAHIT EMRALI - Çorum'un Sungurlu ilçesinde agabeyinin tesvikiyle gürese baslayan 21 yasindaki Mert Ilbars, 10 yildir katildigi Türkiye sampiyonalarinin hepsinde birinci olarak 12 sampiyonluk elde etti.

Ilkokul ögrencisiyken güresçi agabeyi Murat Ilbars'i izlemeye gittikçe gürese merak saran Mert Ilbars, 8 yasinda güres egitimine basladi.

Agabeyinin de destegiyle kisa zamanda güresmeyi ögrenen Mert, 2013'te düzenlenen Türkiye Sampiyonasi'nda ilk altin madalyasini elde etti.

Ilerleyen yillarda minikler, yildizlar, 23 yas alti ve gençler kategorilerinde müsabakalara çikan Mert, katildigi tüm sampiyonalarda birinci oldu.

Son olarak Çorum'da ocak ayinda düzenlenen 23 Yas Alti Grekoromen Güres Türkiye Sampiyonasi'nda 60 kiloda final müsabakasinda rakibini 8-0 yenen milli güresçi, 12. Türkiye sampiyonlugunu elde etti.


- "Her zaman önceligimiz olimpiyat"


Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda da dereceleri bulunan Mert Ilbars, AA muhabirine, en büyük hedefinin olimpiyat sampiyonlugu oldugunu söyledi.

Agabeyinin antrenmanlarini izlerken güres antrenörü Çelebi Bayir'in kendisini kesfettigini ve güresmeyi ögrettigini belirten Mert, "Bir yetenegimin olabilecegini düsündü. Benimle özel olarak ilgilendi. Ilerleyen zamanlarda benim için meslek haline geldi, hedeflerim olmaya basladi. Bu sene olimpiyat senesi. Ilk önceligim olimpiyat. Her zaman önceligimiz olimpiyat. Allah nasip ederse bu sene benim için, bizim için çok önemli." diye konustu.

Bugüne kadar katildigi tüm Türkiye sampiyonalarinda birinci oldugunu vurgulayan Mert, ilk kez 2017'de katildigi dünya ve Avrupa sampiyonalarinda istedigi dereceleri alamadigini, sonraki yillarda ise ikincilik ve üçüncülük elde ettigini anlatti.

2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na en iyi sekilde hazirlandigina isaret eden milli güresçi, sunlari kaydetti:

"Minikler, yildizlar, 23 yas alti, gençler kategorilerinde 12 kez üst üste Türkiye sampiyonu olmak nasip oldu. Hedefim olimpiyatlara gidebilmek. Milli takim kampi kisaydi ama güzel geçti. Imkanlarimiz, yeme içme, antrenman, salon, milli takim kamplari çok iyi. Allah devletimize zeval vermesin. Çocukluktan beri asil hedefim her zaman olimpiyat sampiyonlugu, olimpiyat madalyasi. Kisa vadeli hedeflerim, önümdeki maç için neyse o. Bu saatten sonra her müsabaka benim için önemli. Her müsabakada en iyi dereceyi, yani sampiyonlugu almam lazim. Artik büyükler kategorisine geçtik. Sampiyonlugu alirsam olimpiyatlara gidebiliyorsunuz."

Güres antrenörü Çelebi Bayir ise olimpiyat sampiyonlugu yolunda Mert Ilbars'a güvendigine isaret ederek, "Olimpiyat sampiyonu olacaktir insallah, o yetenekte, o kararlilikta, o azimde bir sporcu. Ülkemizin bayragini en üst noktalarda dalgalandirmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandi.

Sungurlu Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mehmet Aktas da milli güresçi Mert Ilbars'in basarilarinin kendilerini ve ilçeyi gururlandirdigini dile getirerek, 12 Türkiye sampiyonlugunun önemli bir basari oldugunu kaydetti.