Kahramanmaras'ta deprem tarim alanlarinda kayma ve yariklar olusturduMuhammed Kaygin,Özgür Alantor

Kahramanmaras'ta deprem tarim alanlarinda kayma ve yariklar olusturduMuhammed Kaygin,Özgür Alantor

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin ardindan tarlalarda kayma ve derin yariklar meydana gelirken, sulama kanallarinin yeri degisti.

Merkez üssü Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerden Dulkadiroglu ilçesine bagli Güzelyurt ve Çigli mahalleleri de etkilendi.

Bölgedeki tarim alanlarinda derin yariklar ve kaymalar meydana gelirken, ekinlerin sulamasinda kullanilan kanallarinin bir bölümü yaklasik 8 metre kaydi.

Güzelyurt Mahallesi sakinlerinden Hamza Tatlipayan, AA muhabirine, depremde tarlalarda yaklasik 2 metre derinliginde yariklar olustugunu söyledi.

Tarlalardaki yariklar nedeniyle sulama yapamadiklarini belirten Tatlipayan, "Tarlalarin bazi bölgeleri 1-2 metre yükseldi, kanallar kaydi, çok büyük felaket oldu. 8 metre kaydirmis kanali. Tarlayi ortadan iki bölmüs, tarlalar birbirine girmis. Kanal sol taraftan geçiyordu 8 metre saga kaymis. Bu yarik beni boyluyordu bir hafta, 10 gün önce yagan yagmurlar yarigin bir kismini doldurmus." diye konustu.

Çigli Mahallesi'nden Mehmet Ongan da depremden sonra tarlalarinin sekillerinin degistigini vurgulayarak, "Çok büyük felaket yasadik. Yariklarindan ve yükselmelerden dolayi sulamada sikintilar var. Ekip biçerken bayagi sorun olacak. Tarlamiz ikiye ayrilmis, 7-8 metre kaymis." ifadesini kullandi.

- Okul bahçesinin bir tarafi yükseldi diger tarafi çöktü

Depremlerin ardindan Türkoglu ilçesine bagli Sekeroba Mahallesi'ndeki Sekeroba Yunus Emre Ortaokulunun bahçesinde de yariklar ve yükselmeler meydana geldi.

Mahalle sakinlerinden Ali Körük, depremde bahçede okula ait eski bir binanin da yikildigini söyledi.

Okul bahçesinin bir tarafinin yaklasik 1 metre yükselirken, diger tarafindan çöktügünü anlatan Körük, bahçede yarik olustugunu kaydetti.

Okulda ögrenim gören Nurgül Dut da okul bahçesinde bulunan konteynerde egitim aldiklarini belirterek, depremde bahçelerinde hasar olustugunu ifade etti.