Tarihi Kemeralti Çarsisi esnafi altyapi çalismasinin tamamlanmasini istiyorHaydar Toprakçi- Esnaf Yilmaz Akköy: - "4-5 ay önce bir ince kazi yaptilar buraya. 'Altyapi yapacagiz' dediler. Ses çikarmadik. Ufaktan basladilar ama buranin isi bitmedi"

Tarihi Kemeralti Çarsisi esnafi altyapi çalismasinin tamamlanmasini istiyorHaydar Toprakçi- Esnaf Yilmaz Akköy:
- "4-5 ay önce bir ince kazi yaptilar buraya. 'Altyapi yapacagiz' dediler. Ses çikarmadik. Ufaktan basladilar ama buranin isi bitmedi"

IZMIR (AA) - Izmir'in Konak ilçesindeki tarihi Kemeralti Çarsisi'nda esnaf, altyapi çalismalarinin bir an önce tamamlanmasini istiyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesinin projesi kapsaminda Kemeralti'nda tüm altyapi hatlari etaplar halinde yenileniyor.

Çalismalarin sürdürüldügü cadde ve sokaklarda, havanin yagisli oldugu günlerde su birikintileri olusuyor.

Yollardan yaya olarak geçilememesi nedeniyle esnaf is yapamamaktan sikayet ediyor.

Kemeralti esnafindan 55 yasindaki Yilmaz Akköy, Büyüksehir Belediyesince Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi ile baglantili sokaklarda 4 aydir altyapi yenileme çalismalarinin yapildigini belirtti.

Çalismalarin tamamlanmamasi dolayisiyla yagmurlu günlerde is yerlerini açamaz hale geldiklerini ifade eden Akköy, söyle konustu:

"4-5 ay önce bir ince kazi yaptilar buraya. 'Altyapi yapacagiz' dediler. Ses çikarmadik. Ufaktan basladilar ama buranin isi bitmedi. Sorun daha da büyüdü. Yagmur yaginca çamur oldu. Çamur olunca kimse geçmiyor. Elektrik kablolari açikta. Kimse buradan ne malini geçirir oldu, ne bir sey yapar oldu."

- "Esnaf is yapamiyor"

Bölgede 38 senedir esnaf oldugunu belirten Nihat Sivritepe de çalismalarin bir an önce bitmesini istediklerini vurguladi.

Herkesin sikayetçi oldugunu aktaran Sivritepe, "4 aydan beri burasi böyle. Çamurdan, yagmurdan perisan halde her taraf. Koskoca Kemeralti, Izmir'in göbegi. Bu pisligin, çamurun kalkmasini istiyoruz. Esnaf is yapamiyor, gelen müsteri sokaktan içeri girmiyor. Çamurdan baska bir sey yok." ifadelerini kullandi.

Esnaf Halit Akgül ise "Her gün toz yutmaktan astim hastasi olduk. Yani bu çile yeter artik." dedi.

- Yil sonunda tamamlanmasi hedefleniyor

Büyüksehir Belediyesi, proje kapsaminda bugüne kadar Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi, 852, 866, 865. sokaklar ile Veysel Çikmazi'nda pis su, yagmur suyu, içme suyu, aydinlatma ve elektrik altyapi hatlari ile yol gövde kaplamalarinin tamamlandigini bildirdi.

Yollarin tarihi dokuya uygun olarak granit tasla kaplanacagi belirtilirken ilk ve ikinci etap çalismalarinin yil sonunda tamamlanmasinin planlandigi kaydedildi.