Sarsilmaz ürün yelpazesini TEKNOFEST'te sergiliyorMehmet Kadir Kilinç- Sarsilmaz Silah Sanayi, TEKNOFEST'teki standinda, yerli ve milli olanaklarla gelistirip ürettigi ürünlerden olusturdugu genis bir yelpazeyi tanitiyor

Sarsilmaz ürün yelpazesini TEKNOFEST'te sergiliyorMehmet Kadir Kilinç- Sarsilmaz Silah Sanayi, TEKNOFEST'teki standinda, yerli ve milli olanaklarla gelistirip ürettigi ürünlerden olusturdugu genis bir yelpazeyi tanitiyor

ISTANBUL (AA) - Savunma sanayinin önde gelen sirketlerinden Sarsilmaz Silah Sanayi, TEKNOFEST'te yerini aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Sarsilmaz Silah Sanayi, TEKNOFEST'te yerli ve milli olanaklarla gelistirip ürettigi 300’den fazla ürün arasindan genis bir yelpazeyi ziyaretçilerle bulusturuyor.

Sarsilmaz-TUSAS ortakligi ile kurulan Trmekatronik sirketinin ürünü olan ve Atak helikopterinde kullanilacak 20 milimetre top ile HÜRKUS uçaklarinda kullanilacak 12,7 milimetre makineli tüfeklerin yani sira Sarsilmaz Silah'in robotik silah sistemlerine yönelik olarak kurdugu yeni sirketi tarafindan gelistirilen silahli robot projesi Sarbot, TEKNOFEST'te büyük ilgi görüyor.

T-129 ATAK helikopterine entegre edilen 3 namlulu 20 mm burun topu, dakikada 750 mermi atis hizi ile Türkiye'nin elektro-mekanik ates gücünü olusturuyor. SAR 127 MT AIR ise dakikada 900-1250 mermi atim hizi ile havadan güçlü bir ates destegi sagliyor.

- TEKNOFEST'te simüle atis deneyimi

"Karada, denizde ve havada" sloganiyla bir askeri birligin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak kalibrede silah ve mühimmat üretimi yapan Sarsilmaz, ayrica TEKNOFEST ziyaretçilerine heyecan verici bir deneyim yasama olanagi da sunuyor.

Ziyaretçiler, Sarsilmaz'in özel açik hava test poligonunun tüm ortam, mesafe ve detay özelliklerinin birebir dijital dünyaya aktarilmasiyla olusturulan simülasyon kapsaminda SAR9 SC, SAR9 SP ve SAR9 CX model tabancalar, SAR 109T makineli tabanca ve SAR 56 piyade tüfegiyle ultra gerçekçi atis deneyimi yasiyor.

Sarsilmaz'in uzun yillara dayanan deneyimiyle ürettigi piyade tüfekleri de TEKNOFEST'te sergilenen ürünler arasinda bulunuyor. Türk mühendislerce özgün olarak gelistirilen SAR 56 piyade tüfegi modellerinin yani sira Sarsilmaz'in seri üretimini üstlendigi MPT 76'yi kendi tecrübesi ile gelistirerek ürettigi MPT 76 SH da TEKNOFEST'te görücüye çikiyor.

Sarsilmaz'in piyade tüfekleri alaninda elde ettigi birikimi sahadaki uzman personelden aldigi geri bildirimle harmanlayarak gelistirdigi SAR 56 piyade tüfegi, TEKNOFEST'te modellerinden biri oldu.

- MPT 76 SH de TEKNOFEST'te

Verilen bilgiye göre, Sarsilmaz Milli Piyade Tüfegi Projesi kapsaminda üretimini üstlendigi MPT 76’yi kendi mühendis ve teknisyenlerinin çalismalari sonucunda 470 gram kadar hafifleterek MPT 76 SH modelini gelistirdi. 7.62x51 mm NATO standartlarinda mühimmat kullanan MPT 76 SH, 20 mermi kapasiteli sarjörle besleniyor. Dakikada 700 atim ve saniyede 800 metre namlu çikis hizina ulasabilen, etkili menzili 600 metreyi bulan MPT 76 SH, modüler rayli el kundagi sayesinde her türlü aksesuarla gelistirilebilme özelligi tasiyor. Sarsilmaz'in ürettigi MPT 76 SH piyade tüfekleri TSK ile EGM’nin envanterinde yer aliyor ve güvenle kullaniliyor.

Sarsilmaz, TEKNOFEST'te piyade tüfegi, makineli ve agir makineli tüfek modellerinin yani sira tabanca ve makineli tabanca modellerini de sergiliyor. Ayrica meskûn mahal kullanimi için özgün olarak tasarlanan SAR 109 serisinin T modeli de TEKNOFEST'te yer aliyor.