Depremden kurtuldu dünya sampiyonasinda Türkiye'yi temsil ediyorCemal Turan Kaya- Milli tenisçi Halil Ibrahim Acemoglu: "Depremden sonra 1 hafta boyunca bu turnuvaya katilamayacagim, ülkemi temsil edemeyecegim diye çok üzülmüstüm. Çünkü benim hayalim vardi, milli sporcu olmak" - "Spor yapmak, tenis oynamak bana daha iyi geliyor. En azindan diger insanlara göre deprem travmasini biraz daha çabuk atlatacagima inaniyorum"

Depremden kurtuldu dünya sampiyonasinda Türkiye'yi temsil ediyorCemal Turan Kaya- Milli tenisçi Halil Ibrahim Acemoglu:
"Depremden sonra 1 hafta boyunca bu turnuvaya katilamayacagim, ülkemi temsil edemeyecegim diye çok üzülmüstüm. Çünkü benim hayalim vardi, milli sporcu olmak"
- "Spor yapmak, tenis oynamak bana daha iyi geliyor. En azindan diger insanlara göre deprem travmasini biraz daha çabuk atlatacagima inaniyorum"

ANTALYA (AA) - CEMAL TURAN KAYA - Kahramanmaras merkezli depremlere Hatay'da esi ve çocuguyla yakalanan milli tenisçi Halil Ibrahim Acemoglu, deprem travmasinin üstesinden gelebilmek için dünya sampiyonasinda raket salliyor.

Antalya'nin Manavgat ilçesinde devam eden Uluslararasi Tenis Federasyonu (ITF) Masterler Turu Dünya Sampiyonasi'nda Türkiye'yi temsil eden Acemoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, depremi unutmak için turnuvaya katildigini söyledi.

Depreme Hatay'da esi ve çocuguyla yakalandigini ifade eden Acemoglu, söyle konustu:

"Deprem saatlerinde uyuyorduk. Deprem aninda esim uyandirdi. Hemen çocugumun odasina gittim. Çocugumu aldim. Deprem hiç bitmedi, sanki saatlerce sürdü. O an hiçbir sey düsünemedik. Deprem hizlaninca yere çöktük. Pozisyon aldik. Depremin durmasini bekledik. Elektrik yoktu. Her yer karanlikti. O an isildagin yeri aklima geldi. Deprem durur durmaz isildagi aldik ve hemen asagiya indik. Birinci kattaydik zaten. Sonra hemen disariya çiktik. Ayagimizda ayakkabi yoktu. Hava çok soguktu. Saatlerce çok üsüdük. Umarim bir daha kimse böyle bir aciyi yasamaz."


- "Turnuvaya katilarak depremi unutmaya çalistim"


Hatay'da bir spor merkezinde tenis antrenörlügü yaptigini ifade eden Acemoglu, depremi, o korkuyu fazlasiyla yasadigini, enistesi, halasi, ve 10 ögrencisini kaybettigini belirtti.

Depremin kendisini mutsuz ettigini vurgulayan Acemoglu, "Bu organizasyona katilarak bunu unutmaya çalistim. Tenis sporunu çok seviyorum. O yüzden biraz da olsa bu travmayi atlatacagima inandigim için sporumu yapmaya devam ediyorum. Spor yapmak, tenis oynamak bana daha iyi geliyor. En azindan diger insanlara göre deprem travmasini biraz daha çabuk atlatacagima inaniyorum." diye konustu.


- "Hayalim vardi, milli sporcu olmak"

Depremden 2 ay önce yapilan milli takim seçmelerinde basarili olarak milli forma giyme hayaline kavustugunu ifade eden Acemoglu, sunlari kaydetti:

"Deprem olunca esyalarimin hiçbirini alamadim. Raketim, kiyafetlerim, ayakkabilarim falan hepsi enkazin altinda kaldi. Alanya'da bir otelde konakladik. Depremden sonra 1 hafta boyunca bu turnuvaya katilamayacagim, ülkemi temsil edemeyecegim diye çok üzülmüstüm. Çünkü benim hayalim vardi, milli sporcu olmak. O ara en azindan kafami dagitayim biraz antrenman yapayim diye tenis kortlarina baktim. Sag olsun Turgay Soysal Tenis Akademisi bana kortlarini açti. Tenis kiyafeti, ayakkabi ve raketlerimi de ayarladilar."