Rusya Maliye Bakanligi, 2025'e kadar bütçe dengesini saglamayi hedefliyorEmre Gürkan Abay

Rusya Maliye Bakanligi, 2025'e kadar bütçe dengesini saglamayi hedefliyorEmre Gürkan Abay

MOSKOVA (AA) - Rusya Maliye Bakani Anton Siluanov, geçen yil itibariyla ülkedeki mali sisteme güveni korumayi basardiklarini belirterek, "Orta vadede, ekonomi uyum sagladikça mali politikanin normallesmesini ve bütçe dengesinin 2025'e kadar saglanmasini planliyoruz." dedi.

Siluanov, baskent Moskova'da Rusya Ekonomik Kalkinma Bakanligi ile Rusya Maliye Bakanligi arasinda gerçeklestirilen ortak toplantida konustu.

Bu yila iliskin öncelikli hedefleri arasinda is dünyasina destek vermek olduguna isaret eden Siluanov, "Is dünyasi için maliyetleri ve tehlikeleri azaltmayi, rekabetçi bir ortam yaratmayi, dijitallesmeyi ilerletmeyi ve gelir yönetimi sistemini iyilestirmeyi planliyoruz." dedi.

Zorlu kosullara ragmen Rus ekonomisindeki istikrari korumayi basardiklarini belirten Siluanov, finansal sisteme yönelik güveni korumayi, fiyat ve kur dinamiklerini istikrara kavusturmayi basardiklarini söyleyebileceklerini ifade etti.

Siluanov, Rus bütçesindeki dengenin de tekrar saglanacagini aktararak, "Orta vadede, ekonomi uyum sagladikça mali politikanin normallesmesini ve bütçe dengesinin 2025'e kadar saglanmasini planliyoruz." dedi.

Rusya Maliye Bakanligindan 7 Nisan'da yapilan açiklamada, ülkede federal bütçenin bu yilin ilk çeyreginde 2,4 trilyon ruble (yaklasik 29 milyar dolar) açik verdigi bildirilmisti.