Lexus'un yeni B SUV modeli LBX tanitildiErgin Garip- Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt:- "2024’te Türkiye pazarinda sunmaya baslayacagimiz LBX, rekabetçi fiyatiyla Lexus’un en ulasilabilir modeli olarak yakin zamanda en çok tercih edilen araçlarimizdan biri olacak"- "LBX modelini pazara sundugumuzda, 10 farkli modelle birçok farkli müsteri beklentisine ve yasam tarzina yanit verecek genis bir ürün yelpazemiz olacak"

Lexus'un yeni B SUV modeli LBX tanitildiErgin Garip- Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt:- "2024’te Türkiye pazarinda sunmaya baslayacagimiz LBX, rekabetçi fiyatiyla Lexus’un en ulasilabilir modeli olarak yakin zamanda en çok tercih edilen araçlarimizdan biri olacak"- "LBX modelini pazara sundugumuzda, 10 farkli modelle birçok farkli müsteri beklentisine ve yasam tarzina yanit verecek genis bir ürün yelpazemiz olacak"

ISTANBUL (AA) - Lexus, daha önce ürettigi modellerden çok daha farkli bir ürünü olan yeni LBX modelinin dünya prömiyerini gerçeklestirdi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Lexus markasinin yeni bir segmente girmesini saglayan LBX, yeni müsteri kitlesinin bu segmentteki lüks anlayisini degistiriyor.

Lexus’un yeni B SUV modeli, 2024’ün ilk çeyreginden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de satisa sunulacak. Lexus, UX, NX, RX ve tam elektrikli RZ olmak üzere ürün gamina LBX’in de katilmasiyla oldukça genis SUV çesitliligiyle adindan söz ettiriyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Lexus'un SUV konusunda kendini kanitlamayi basarmis bir marka oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye’de de tüm SUV modellerimiz ilk günden bu yana en çok ilgi gören ürünlerimiz oldu. Daha önce Lexus’un atak döneminde oldugunun altini çizmistik ve bunun da ürünlerle desteklenecegini ifade etmistik. 2024’te Türkiye pazarinda sunmaya baslayacagimiz LBX, rekabetçi fiyatiyla Lexus’un en ulasilabilir modeli olarak yakin zamanda en çok tercih edilen araçlarimizdan biri olacak. 1.5 litrelik motor hacmi sayesinde ÖTV avantaji sunabilecegimiz bir model olmasiyla da yüksek talep görecegine inaniyoruz. 2024 yili için marka olarak 2 bin adetlik bir potansiyelimiz var ancak tedarik sorunlari nedeniyle satis adetlerimizi daha çok ne kadar araç bulabildigimiz belirleyecek. Bununla birlikte yeni LBX, 2024’te satislarimizin yüzde 25’ini temsil ederek RX’in ardindan en çok satan ikinci modelimiz olacak."

- "LBX, 10 farkli modelle genis bir müsteri kitlesine hitap etmemizi saglayacak"

Ali Haydar Bozkurt, Lexus’un yeni bir segmente girisini temsil eden LBX’in markaya tamamen yeni müsteriler kazandiracagina isaret ederek, "Lexus, tüm modellerinden bildigimiz yüksek kalitesini LBX ile birlikte B segmentinden itibaren sunmaya baslayacak. Kalitesiyle diger Lexus modellerinden bir farki olmayacak." ifadelerini kullandi.

Yeni müsterilere ulasmalarini saglarken hayranlik uyandiran Lexus kalitesini yasatacaklarini ifade eden Bozkurt, "LBX’in müsterilerinin üçte ikisinin markaya tamamen yeni gelecek müsterilerden olusmasini bekliyoruz. Tamamen Avrupa için tasarlanan bu model, daha genç kullanicilarin tercihi olacak ve daha önce Lexus markasi ile tanismamis kullanicilar için de ideal bir seçenek. Önümüzdeki yil LBX modelini pazara sundugumuzda, 10 farkli modelle birçok farkli müsteri beklentisine ve yasam tarzina yanit verecek genis bir ürün yelpazemiz olacak." ifadelerini kullandi.

Lexus’un artan adetlerini yeni bayiliklerle desteklediklerini ifade eden Bozkurt, söyle devam etti:

"Markamiz bilinirlik açisindan çok iyi bir noktaya geldi ve kisa zamanda marka olarak farkli bir noktada oldugumuzu gösterdik. Genisleyen ürün gamiyla Lexus markasina olan ilgi giderek artiyor ve bunu genisleyen bayi agiyla da tamamliyoruz. Istanbul ve Ankara’da bulunan showroomlarimizin yani sira bu yil içerisinde Bursa ve Izmir bayiliklerimizi devreye alacagiz. 2024 yilinda ise Adana ve Antalya bayiliklerimizin açilmasiyla bayi sayimizi 6’ya yükseltmis olacagiz. Bu da bizim giderek artan satis adetlerimizle saglikli bir sekilde büyümemizi saglayacak."

- LBX, Lexus’un yeni kimligini yansitiyor

Verilen bilgiye göre, yeni LBX, yeni tasarim ve teknoloji fikirlerini, Lexus’un kendine has kalitesi ve Omotenashi misafirperverlik felsefesiyle birlestiriyor. Lexus Avrupa LBX ile ilk kez global bir modelin gelistirilmesine öncülük yapti ve premium kompakt SUV segmentinde kaliplari kiracak bir model gelistirdi.

Son olarak efsanevi LFA modelinde üç harfli bir isimlendirme kullanan Lexus, LBX ile ne kadar iddiali bir ürün ortaya koydugunun da altini çiziyor. Kaliteden ödün vermeden Lexus kalitesini yeni bir segmente tasiyan marka, LBX ile yeni kimligini de sergiliyor. Daha önce üretilen tüm Lexus’lardan daha kompakt dis ölçülere sahip olan model, kasli ve güçlü bir görünümle dikkati çekiyor.

Lexus, LBX modeliyle birlikte kullanicilarin ilk bakista özgün görünen ve bir bag kurabilecekleri bir otomobil tasarlamak istedi. LBX’in en dikkat çeken tasarim unsurlarindan biri, markanin son 10 yilina damga vuran “spindle ön panjur” tasarimini yeniden yorumlayan ve Lexus’u yeni bir çaga sokan ön bölüm oldu.

Lexus, imza haline gelen ön panjur tasarimini yeniden yorumlarken, modelin ilk bakista bir Lexus oldugunu belli edecek bir tasarima imza atmayi basardi. Ön farlara entegre edilen kesintisiz ve çerçevesiz ön panjur, LBX’in spindle gövde tasarimiyla birleserek dinamik bir durus sergiliyor.

Bu aerodinamik ve güçlü tasarim, Lexus’un yeni tasarim dilinin bir parçasi olarak aracin arkasinda da devam ediyor. Plakalik tamponun altina konumlandirilirken LEXUS yazisi ise bagaj kapaginin üzerine dikkat çekici bir sekilde yerlestirildi. Bununla birlikte Lexus’un yeni modellerinde bir imza haline gelen L sekilli serit isiklandirma grubunun son versiyonu LBX modelinde yer aliyor.

LBX, Lexus’un GA-B global mimari platformu üzerine yapilan ilk model oldu. Bu platform, LBX modeline alçak agirlik merkezi, genis iz açikligi, kisa ön-arka çikintilar ve yüksek gövde rijitligi sagliyor. Ayni zamanda aracin eglenceli sürüs karakteristigini destekleyen platform Lexus Sürüs Imzasi’nin da en küçük Lexus modelinde garanti altina alinmasini sagliyor. Bu sayede sürücü ve otomobil arasindaki her zaman dogal bir iletisim kurularak tüm sürüs sartlarinda güven, kontrol ve konfordan ödün verilmiyor.

- LBX yeni nesil hibrit motorla essiz sürüs keyfi sunuyor

LBX, yeni nesil kendi kendini sarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren Lexus hibrit sistemiyle donatildi. Verimliligi artirmak adina yeniden tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 DIN hp maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor.

Daha kompakt yeni E-CVT sanzimanla eslestirilen LBX modelinde yer alan yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, hizlanmalar sirasinda daha fazla elektrik motoru gücünün elde edilmesini saglarken tam elektrikli sürüs kapasitesini de artiriyor. LBX, yeni güç ünitesiyle birlikte sehirde ve virajli yollarda etkileyici yol tutus karakteristigiyle birlikte keyifli bir performans sunuyor. LBX, 0-100 km/s hizlanmasini 9.2 saniyede gerçeklestiriyor.

LBX’in gerçek bir SUV olma nitelikleri arasinda arka aksta ek bir elektrik motoruyla Lexus E-Four dört çeker sürüs seçenegi sunulmasi yer aliyor. Hizlanirken, viraj alirken ve düsük tutunmanin oldugu zeminlerde sürüs yaparken sistem gücü otomatik olarak arka tekerleklere aktararak aracin dengesini korumasini sagliyor.

- Zarif, yalin ve yüksek kaliteye sahip bir kabin

Lexus daha üst segment bir aracin atmosferini ve hissini yansitmak için yalin ve zarif bir kabin tasarladi. Bu sayede genis bir görüs açisina sahip bir kabin, ferah bir yasam alani ve güçlü bir his veren orta konsol elde edildi.

Kullanilan malzemelerdeki premium kalite ve detaylara verilen önemle birlikte essiz bir atmosfer elde edildi. Üst düzey kaliteye sahip yari anilin derinin yani sira koltuk kaplamalari ve direksiyon, vites kolu ve kapi dösemeleri için sentetik deri ve malzemeler kullanan vegan dostu bir iç mekan da yer aliyor.

LBX yeni bir kaplama teknigi kullanilarak olusturulan modelinde Tsuyusami karakalem süslemeler bulunuyor ve aracin kabinine daha fazla derinlik hissi veriyor. Ambiyans aydinlatmasi ise iyi hissettiren ve herkesin kendisini evinde gibi hissetmesini saglayan Omotenashi misafirperverlik felsefesi etkisini tamamliyor. Kabinin farkli bölümlerini vurgulayan aydinlatma tasarimi, farkli ruh hallerini çagristiran temalar dahil olmak üzere 50 renk seçenegi sunuyor.

Ilk kez NX SUV modelinde tanitilan ve binicilerin atlarla kurdugu dogal iletisimi otomobillere aktaran Tazuna kokpit konsepti LBX modelinde de kullanildi. Tüm kontroller sürücünün en küçük el ve göz hareketi gerektirecek sekilde konumlandirildi ve LBX ile sürücü her zaman tamamen sürüse odaklanabiliyor. Bu konsept Lexus’ta ilk kez kullanilan yeni 12.3 inç dijital gösterge ekraniyla daha da ileriye tasiniyor.

- Medel, son nesil Lexus Safety System + ile donatildi

LBX, 9.8 inç dokunmatik ekraniyla multimedya deneyimini daha ileriye tasiyor. “Hey Lexus” sesli asistanin yani sira Apple CarPlay ve Android Auto baglantilariyla akilli telefon entegrasyonunu kolaylastiriyor. LBX’in teknolojik özellikleri opsiyonel dijital anahtarla devam ediyor. Müzik deneyimiyle de öne çikan LBX, opsiyonel olarak 13 hoparlörlü Mark Levinson premium müzik sistemiyle tercih edilebiliyor.

LBX, son nesil Lexus Safety System+ ile donatildi. Kapsamli aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemlerini içeren Lexus Safety System + kaza risklerini tespit etmek, sürücüyü uyarmak ve gerektiginde bir çarpismayi engellemek üzere otomatik olarak direksiyon, fren ve tahrik gücü kontrolü saglayan özelliklere sahip.

Temel özellikler arasinda kavsak dönüs asistani ile çalisan çarpisma önleyici sistem, dinamik radarli hiz sabitleyici, serit takip asistani ve trafik isareti algilama sistemi yer aliyor. Ayrica daha güvenli sürüs ve manevralar için sürücü monitörü, otomatik frenlemeli akilli park sensörleri, arka çapraz trafik uyari sistemi ve kör nokta monitörü de bulunuyor. Güvenli çikis asistani özelligine sahip e-latch elektrikli kapi açma sistemi ise arkadan gelen bisiklet dahil olmak üzere tehlikeleri algilayarak kapinin açilmasiyla yasanabilecek kazalarin önüne geçiyor.