Pazarci kick boksçu, Istanbul'da yapilacak dünya kupasinda mindere çikacakMehmet Çakan- Diyarbakir'da ailesinin geçimine katki sunmak için pazarda çalisan ve katildigi müsabakalarda Türkiye üçüncüsü ile Avrupa ikincisi olan Yakup Erat, hazirlandigi 8. Turkish Open WAKO Dünya Kupasi'nda birinciligi hedefliyor - YKS'ye de hazirlanan Yakup Erat: - "Milli takima gitmek ve dünyaca taninan bir sporcu olmak istiyorum"

Pazarci kick boksçu, Istanbul'da yapilacak dünya kupasinda mindere çikacakMehmet Çakan- Diyarbakir'da ailesinin geçimine katki sunmak için pazarda çalisan ve katildigi müsabakalarda Türkiye üçüncüsü ile Avrupa ikincisi olan Yakup Erat, hazirlandigi 8. Turkish Open WAKO Dünya Kupasi'nda birinciligi hedefliyor
- YKS'ye de hazirlanan Yakup Erat:
- "Milli takima gitmek ve dünyaca taninan bir sporcu olmak istiyorum"

DIYARBAKIR (AA) - MEHMET ÇAKAN - Diyarbakir'da pazarci babasinin yaninda çalisirken kick boksa baslayan ve bugüne kadar birçok basariya imza atan 18 yasindaki Yakup Erat, Istanbul'da yarin baslayacak 8. Turkish Open WAKO Dünya Kupasi'nda mindere çikmaya hazirlaniyor.

Yakup Erat, çocuk yaslarda okuldan arta kalan zamanlarda ailesinin geçimine katki sunmak için pazarda babasiyla çalismaya basladi.

Babasinin tesvikiyle spora yönelen ve kick boksa ilgi gösteren genç sporcunun yetenegi okulda kesfedildi. Bu bransta egitim gören Yakup, katildigi müsabakalarda il birinciliklerinin yani sira 2015'te Türkiye üçüncülügü ve 2018'de Avrupa ikinciligi elde etti.

Geçen yil liseden mezun olan ve bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) hazirlanan Yakup Erat, 21 Mayis'ta tamamlanacak 8. Turkish Open WAKO Dünya Kupasi'nda birinciligi hedefliyor.


- "Çalismak zorundayim"

Yakup, AA muhabirine yaptigi açiklamada, çocuklugundan bu yana bu sporla ilgilendigini belirterek, bos vakitlerinde de babasinin pazarda açtigi tezgahta meyve ve sebze satarak aile bütçesine katki sundugunu dile getirdi.

Babasina yardim etmek için pazara gittigini vurgulayan Yakup, "Sabahlari pazardayim. Aksamlari antrenmana geliyorum. Zor oluyor ama çalismak zorundayim. Babama destek vermek zorundayim. Pazardan sonra buraya geliyorum. Daha sonra ders çalismak için kütüphaneye gidiyorum." diye konustu.

Yeni müsabakalarda daha büyük basarilar elde etmek için antrenmanlari sürdürdügünü ifade eden Yakup, günde iki idman yaptigini belirterek, "Dünya kupasina hazirlaniyorum. Milli takima gitmek ve dünyaca taninan bir sporcu olmak istiyorum. Hedefim Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) okumak." ifadelerini kullandi.

Diyarbakir Yenisehir Belediyesi Spor Koordinatörü ve Kick Boks Milli Takim Antrenörü Ibrahim Ufuk Ertas ise bu yil 8'incisi düzenlenecek Turkish Open Dünya Kupasi'na belediye bünyesindeki sporculariyla katilacaklarini söyledi.

Bu gençlerden Yakup Erat'in da yetenekli bir sporcu oldugunu vurgulayan Ertas, "Yakup kardesimiz yaklasik 5 yildir yanimizda. Kendisini pazarcilik yaparken gördük. Aktivitesi çoktu. Spor kulübüne yazildi ve basari sagladi. Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci çocugumuza sahip çikti ve birçok turnuvaya katilim sagladik." diye konustu.

Dünya kupasina uzun bir süredir hazirlandiklarini anlatan Ertas, 17 sporcunun 6 egitmen esliginde 7 aydir kampta oldugunu dile getirdi.

Ertas, sabah ve aksam olmak üzere hazirliklari çocuklarin okul saatine göre ayarladiklarini belirterek, sabahlari kosu ve performans, aksamlari ise teknik ve taktik çalistiklarini kaydetti.

Yenisehir Belediyesinin kendilerine birçok katki sundugunu vurgulayan Ertas, Kaymakam Besikci'ye destegi için tesekkür etti.