Ekvador'da 6,7 büyüklügündeki depremde ölenlerin sayisi 14'e yükseldiSinan Dogan

Ekvador'da 6,7 büyüklügündeki depremde ölenlerin sayisi 14'e yükseldiSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 6,7 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlerin sayisi 14'e çikti.

Ekvador Cumhurbaskanligi sitesinden, Balao sehrinin 6 kilometre kuzeydogusunda meydana gelen 6,7 büyüklügündeki depreme iliskin yapilan açiklamada, ölenlerin sayisinin 14'e yükseldigi, yaralilarinin sayisinin ise 446'ya çiktigi bildirildi.

Ülkede sarsintidan en çok etkilenen kentlerin El Oro ile Azuay oldugu ve arama kurtarma çalismalarinin devam ettigi kaydedildi.

Yerel basinda çikan habere göre, depremde en az 360 bina yikildi.

Ekvador Devlet Baskani Guillermo Lasso, yikimin yasandigi kentleri ziyaret etti. Lasso, "Çalismalarin hizlica baslatilabilmesi için hükümet olarak gereken tüm mali kaynaklari acilen sagladik. Hasar tespit çalismalari basladi." dedi.

- Depremden etkilenen Peru'da ise 1 kisi öldü

Depremden etkilenen Peru'nun kuzeyindeki Tumbes kentinde de 4 yasindaki bir kiz çocugunun öldügü, 73 kisinin de yaralandigi bilgisi paylasildi.

Öte yandan Latin Amerika ülkelerinden Brezilya, Kolombiya ve Sili'den yapilan açiklamalarda Ekvador ile depremden etkilenen Peru halkiyla dayanisma vurgulanarak, yardima hazir olduklari bildirildi.

18 Mart'taki deprem 65,7 kilometre derinlikte meydana gelmisti.

BNO News'e göre, Pasifik Tsunami Uyari Merkezi'nden yapilan yazili açiklamada, deprem sonrasi tsunami tehdidinin olmadigi kaydedilmisti.

Depremin komsu ülke Peru'da da hissedildigi ifade edilmisti.