AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Arnavutköy'de konustu:Mustafa Hatipoglu- "Türkiye'de bir tarafta milletin degerlerini, taleplerini, ihtiyaçlarini, milletin gelisme, büyüme, yükselme, ileriye gitme arzularini, ülkülerini, hayallerini bilen, buna göre hareket eden, buna öncülük yapmaya çalisan, buna toplum adina, millet adina sözcülük yapmaya çalisan bir siyaset çizgisi var. Diger tarafta da maalesef hiçbir çivi çakmayan, çakilmasindan da rahatsizlik duyan bir taraf var" - "Birisi kalkiyor

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Arnavutköy'de konustu:Mustafa Hatipoglu- "Türkiye'de bir tarafta milletin degerlerini, taleplerini, ihtiyaçlarini, milletin gelisme, büyüme, yükselme, ileriye gitme arzularini, ülkülerini, hayallerini bilen, buna göre hareket eden, buna öncülük yapmaya çalisan, buna toplum adina, millet adina sözcülük yapmaya çalisan bir siyaset çizgisi var. Diger tarafta da maalesef hiçbir çivi çakmayan, çakilmasindan da rahatsizlik duyan bir taraf var"
- "Birisi kalkiyor

ISTANBUL (AA) - AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Türkiye'de bir tarafta milletin degerlerini, milletin taleplerini, milletin ihtiyaçlarini, milletin gelisme, büyüme, yükselme, ileriye gitme arzularini, ülkülerini, hayallerini bilen, buna göre hareket eden, buna öncülük yapmaya çalisan, buna toplum adina, millet adina sözcülük yapmaya çalisan bir siyaset çizgisi var. Diger tarafta da maalesef hiçbir çivi çakmayan, çakilmasindan da rahatsizlik duyan bir taraf var." dedi.

Istanbul'dan AK Parti milletvekili adayi da olan Kurtulmus, Arnavutköy Belediyesi Çok Amaçli Salon'da ilçedeki mahalle muhtarlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konusan Kurtulmus, Arnavutköy'ün köy, belde ve bugünkü halini iyi bildigini anlatarak, Türkiye'nin özellikle son yillarda ne kadar büyüdügünü ve gelistigini anlatmaya gerek olmadigini söyledi.

Kurtulmus, Arnavutköy'de havalimani yapilmaya baslandigi zaman bazi kisilerin "Bu havaalani çalismaz, buraya havaalani olmaz, buraya uçak inmez, buraya dünya itibar etmez" diyerek yalan ve yanlis bilgiler uydurdugunu ifade etti.

Istanbul Havalimani'nin sadece Türkiye'nin degil, bölgesinin, cografyasinin en önemli havalimani oldugunu aktaran Kurtulmus, "Herhalde yolcu sayisi bakimindan da dünyanin ilk üçe giren havalimanlarindan birisidir. Avrupa'daki en nitelikli havaalanlarinin basinda gelmektedir. Avrupa'dan, Afrika'dan, Asya'ya karsilikli kitalar arasi uçuslarin gelip durdugu ve buradan kendi yerlerine dogru yöneldigi ve daha açikçasi da söyleyeyim, en çok destinasyona uçus yapilan havaalanlarindan birisi olmustur. Bu, bundan 20 sene evvel, 25 sene evvel konusulsa herhalde fazlaca itibar edilmeyecek bir meseleydi." diye konustu.

- "Kizilelma'ya mazeret üretmeye basladiklarina sahit oluyorsunuz"

Kurtulmus, yaptiklari hizmetlere her zaman birilerinin karsi çiktigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin yerli arabasi yapildigi zamanda nasil karsi çikildigini biliyoruz. Hatta Togg piyasaya çikip simdi yollarda yürümeye baslayinca ayni kafa bu sefer, 'Togg'un burada üretilmedigini, Italya'da üretildigini, gemilerle Türkiye'ye getirilip öyle piyasaya verildigini' söylüyor. Sizler de maalesef ibretle izliyorsunuz. Ayni sekilde iste sali günü Yesilköy Havalimani'na inis yapti, Türkiye'nin ilk insansiz hava uçagi, savas uçagi Kizilelma ilk yapildiginda sunu söylüyorlardi, 'Bu teneke. Bu tenekenin uçmasi mümkün degil. Buradan bir sey çikmaz' diyorlardi. Simdi herhalde Kizilelma'nin dünya sinifinda en önemli savas araçlarindan birisi haline geldigini gördükçe nasil mazeret üretmeye basladiklarina sizler de sahit oluyorsunuz."

Türkiye'nin kendi dogal gazinin çikarilmasina da karsi çikildigini aktaran Kurtulmus, "Türkiye'nin milli sistemine entegre edilme töreni biliyorsunuz geçtigimiz hafta Cumhurbaskani'miz tarafindan yapildi. Bu törenle birlikte birilerinin 'Ya milleti gaza getirmeyin' diyerek siyasi argümanlar üretmeye basladigini görüyorsunuz. " ifadelerini kullandi.

Kurtulmus, Türkiye'de iki farkli siyaset çizgisinin olduguna isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye'de bir tarafta milletin degerlerini, milletin taleplerini, milletin ihtiyaçlarini, milletin gelisme, büyüme, yükselme, ileriye gitme arzularini, ülkülerini, hayallerini bilen, buna göre hareket eden, buna öncülük yapmaya çalisan, buna toplum adina millet adina sözcülük yapmaya çalisan bir siyaset çizgisi var. Diger tarafta da maalesef hiçbir çivi çakmayan, çakilmasindan da rahatsizlik duyan bir taraf var. Bu sadece bugünün siyaseti için geçerli degildir. Son iki asirlik Türkiye siyasetinin özeti de aslinda budur. Bir tarafta milli siyaset çizgisi olarak telakki edecegimiz bir çizgi, hele hele Türkiye'nin çok partili siyasi hayatinda, rahmetli Menderes'le, rahmetli Özal'la, rahmetli Erbakan'dan Muhsin Yazicioglu'yla devam eden bir milli siyaset. Diger taraftan da 'aman efendim neden içeride üretiyoruz, disaridan satin aliriz' diyen bir kafa. 'Ne lüzumu var efendim, Batililara kafa tutuyoruz. Onlarla mücadele edilemez, Türkiye'nin ekseni degistirmeyin' diyen bir kafa. "

- "Biz bu ülkenin evlatlarini mezheplerine mesreplerine göre ayirmayiz

AK Parti'nin en temel özelliklerinden birinin kapsayici ve kusatici bir parti olmasi oldugunu söyleyen Kurtulmus, "Birisi kalkiyor diyor ki 'ben Sünniyim', öteki kalkiyor diyor ki 'ben Aleviyim.' Kimlikler üzerinden siyaset yapmak özellikle dünyanin içinde bulundugu bu dönemdeki riskler bakimindan fevkalade tehlikelidir. Cumhurbaskani'mizin sözünü duydunuz. Biz bu ülkenin evlatlarini, Aleviler, Sünniler, Siiler vesaire diyerek mezheplerine, mesreplerine göre ayirmayiz. Çünkü biz, bu ülkenin insanlarinin yüzde 99'u Müslüman'dir ve hepimizin ortak dini Müslümanliktir, Islam'dir. Bundan da seref duyariz. Bundan da iftihar ederiz." diye konustu.

Kurtulmus, bir baskasinin da köken ve irk üzerinde siyaset yapmasini dogru bulmadiklarini ifade etti.