Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe maçinin ardindanMustafa Kurt- Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal: - "Alanyaspor bu yil 24 golü kontraataktan ve çikarken top kaybetmekten yedi"

Corendon Alanyaspor-Fenerbahçe maçinin ardindanMustafa Kurt- Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal:
- "Alanyaspor bu yil 24 golü kontraataktan ve çikarken top kaybetmekten yedi"

ANTALYA (AA) - Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasinda evinde Fenerbahçe’ye 3-1 maglup olan Corendon Alanyaspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Alanyaspor bu yil 24 golü kontraataktan ve çikarken top kaybetmekten yedi. Bu oyunu birakip baska oyuna evrilmesi gerekiyor." dedi.

Yanal, maçin ardindan düzenlenen toplantida, erken bulduklari gol sonrasinda rakibin gol atma çabasini degerlendiremediklerini söyledi.

Futbolun çok tartisildigi bir dönemi yasadiklarini aktaran Yanal, "Dogru ya da yanlis ligin önüne geçen bir takim serzenisler var. Hakemler ile söylemler var. Herkesin konustugu tek sey hakemlerin ve bu süreçte kimin sampiyon olup, kimin olamayacagi ile ilgili tartismalardir. Bu futbola çok ciddi zarar veriyor." diye konustu.

Hakemin baski altinda maç yönettigini devre arasinda kendisine ilettigini anlatan Yanal, "Bir pozisyon sonrasi, elini cebine götürmesi, tekrar degistirmesi… Bu bayagi söyleme yol açacak. Onlari bu duruma getiren de ortamdir." ifadelerini kullandi.

Bu ortami konusmaya basladiklarinda ise 'futbolu konusalim' söylemlerinin kullanildigini vurgulayan Yanal, Fenerbahçe'nin iyi bir takim ve sampiyon adaylardan biri oldugunu kaydetti.


- "Futbola ihanet ediyoruz"

Ilk yarida Fenerbahçe'ye pozisyon vermediklerini anlatan Yanal, "Alanyaspor bu yil 24 golü kontraataktan ve çikarken top kaybetmekten yedi. Bu oyunu birakip baska oyuna evrilmesi gerekiyor. Geçen hafta Ankara maçinda da 2 golü bu sekilde yemistik." degerlendirmesinde bulundu.

Bu oyunu toparlamak gerektigini ama çok geç bir zamana denk gelindigini dile getiren Yanal, söyle konustu:

"Ligin sonuna dogru geldik. Bunlari konusmak, tartismak, futbol adina bir araya gelmek, güzel olur. Ama futbol böyle konusulmuyor. Futbol hakemler üzerinden, federasyon üzerinden, ortam üzerinden konusuluyor. Ilk cümle bunlarla basliyor. Geçen hafta sayin Jesus'un da Galatasaray ve Besiktas'in da açiklamasi vardi. Umarim bunlar kisa sürede biter ve futbolu konusuruz."

Yanal, hakemler için de çok üzüldügünü aktararak, böyle gergin ortamin onlarin kafasinda, ruhunda yaptigi travmanin empatisini de yapmak gerektigini söyledi.

Geçen haftadan bu yana yapilan bir sürü açiklamalarin oldugunu hatirlatan Yanal, "Maglubiyete kilif olarak söylemiyorum. Yensek de puan alsak da bunu söyleyecektim. Futbola ihanet ediyoruz. Hepimizin futbola birikmis özrü var." ifadelerini kullandi.