Paris'te grevdeki kanalizasyon çalisanlari belediyenin önüne fare ölüleri yigdiAlaattin Dogru

Paris'te grevdeki kanalizasyon çalisanlari belediyenin önüne fare ölüleri yigdiAlaattin Dogru

ANKARA (AA) - Fransa'nin baskenti Paris'te grevdeki kanalizasyon isçileri, çalisma sartlarinin zorluguna ve maaslarinin azligina dikkati çekmek için beraberinde getirdikleri ölü fareleri Büyüksehir Belediyesinin önüne yigdi.

Fransiz basinindaki haberlere göre, Paris Belediyesinin farelerle mücadele eden kanalizasyon çalisanlari, mesleklerinin daha iyi bir statüye konumlandirilmasi talebiyle greve gitti.

Çalisma sartlarin zorlugu ve maaslarin yetersizligine dikkati çekmek için çalisanlar beraberlerinde getirdikleri ölü fareleri kent belediyesinin önüne atti.

"Daha fazla personel ve finansal kaynak istiyoruz. 10 yilda 60 arkadasimizi kaybeden bir sektördeyiz." diyen çalisanlar, belediye yetkililerine seslerini duyurmak istedi.

Kalabalik, protestolarda israr edince belediye yetkilisi Anne Souyris tarafindan kabul edildi.

Fransiz kanali BFMTV'ye açiklama yapan Souyris, çöp toplayicilari ve kanalizasyon çalisanlarinin onlari daha iyi koruyan bir yönetmelige ihtiyaç duyduklarinin farkinda olduklarini söyledi.

Souyris, grev hakkinda önceden bilgisinin olmadigini, aksi takdirde isin bu raddeye gelmeden çözülmesi için çalisacagini ifade etti.

- Paris'te "cirit atan fareler"

Emeklilik karsiti reforma tepkiler nedeniyle temizlik çalisanlarinin mart ortasinda greve gitmesiyle Paris'te binlerce ton çöp yigini olusmustu.

Baskentte, birçok semtte cadde ve sokaklarda çöplerin uzun süre toplanmamasi nedeniyle fareler "cirit atmaya" baslamisti.

Grevlerine kisa süreligine ara veren çöp toplayicilari 13 Nisan'dan itibaren Paris'te süresiz grev baslatacaklarini duyurmustu.