Kagizman kayisisi agaçlari çiçek açtiÖmer Tarsuslu,Ali Çelik

Kagizman kayisisi agaçlari çiçek açtiÖmer Tarsuslu,Ali Çelik

KARS (AA) - Kars'in Kagizman ilçesinde yetistirilen ve endemik türler arasinda yer alan Kagizman kayisisi agaçlari, ilkbaharin gelmesiyle çiçek açti.

Ilçede üretilip yurt disina ihraç edilen ve endemik türler arasinda yer alan kayisi bahçeleri, beyaz yogunluklu renkli görüntüsüne kavustu.

Aras Nehri yataginda bulunan ve verimli topraklara sahip Kagizman'da, havalarin isinmasiyla çiçek açmaya baslayan bahçelere gelen ziyaretçiler, beyaza bürünen ve canlanan dogayla bütünlesen kayisi agaçlarini fotografliyor.

Istanbul'dan gelen fotograf tutkunu Yasemin Sanlan, AA muhabirine, Kagizman'in dogasina hayran kaldigini belirterek, "Burada tepelerde kar olmasina ragmen agaçlarin çiçek açmasi beni çok etkiledi. Fotograf tutkunlarini çok güzel dogasi olan Kagizman'a davet ediyorum." dedi.

Mersin'den gelen amatör fotografçi Ekrem Kemal Uyar ise Kars'in bir çok alanini gezdiklerini, buz tutan gölden çiçek açan bahçelere geldiklerini söyledi.

Kars'tan Kagizman'a kadar adeta 4 mevsimi yasadiklarini ifade eden Uyar, "Yolun belli bölümlerinde kar vardi, sonra yagmur yagdi. Kagizman'a geldigimizde bahar bizi karsiladi, agaçlar çiçek açti ve burasi beni çok etkiledi." diye konustu.