Adana'da kavga ettigi is yeri sahibini biçaklayarak öldüren saniga müebbet istemi Abdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da kavga ettigi is yeri sahibini biçaklayarak öldüren saniga müebbet istemi Abdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da kavga ettigi is yeri sahibini biçaklayarak öldürdügü iddiasiyla tutuklanan sanik hakkinda, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasi talebiyle dava açildi.

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpasa Mahallesi'nde geçen yil 6 Aralik'ta Ugur Uca'yi (33) yanan is yerinin önünde çikan kavgada biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan Muhammed K. (25) hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Savcilikça hazirlanan ve Adana 12. Agir Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, olay günü maktul Ugur Uca'nin kendisine ait is yerinin önünde sanik Muhammed K. ile tartistigi, kisa sürede büyüyen tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine sanik Muhammed K'nin biçakla saldirdigi Ugur Uca'nin agir yaralandigi, kaldirildigi hastanede de hayatini kaybettigi belirtildi.

Iddianamede sanigin maktulün kendisini demir sopa ile kovaladigini öne sürmesine karsin olay yerine ait kamera görüntülerine göre böyle bir hususun tespit edilemedigi ve sanigin savunmasinin kendisini suçtan kurtarmaya yönelik oldugu da bildirilerek, Muhammed K'nin "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi.

Tutuklu sanik Muhammed K'nin yargilanmasina ilerleyen günlerde baslanacak.

- Olay

Merkez Seyhan ilçesi Cemalpasa Mahallesi'ndeki bir is merkezinde bulunan restoranda, geçen yil 3 Aralik'ta gece saatlerinde kutlama için ateslenen mesalenin yangina neden oldugu öne sürülmüstü.

Restoranda baslayan yangin, daha sonra bitisikteki motosiklet bayisine ve baska bir restorana da siçramisti. Yanginda, Ugur Uca'ya ait bayideki motosikletlerin tamami kullanilamaz hale gelmisti. Uca, geçen yil 6 Aralik'ta yanan is yerinin önünde bulundugu sirada içerdeki motosikletlere dokunan Muhammed K'yi, incelemenin sürdügünü belirterek dokunmamasi konusunda uyarmis bu nedenle ikili arasinda çikan tartismanin kavgaya dönüstügü öne sürülmüstü.

Kavgada biçaklanan Uca, kaldirildigi Seyhan Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere ragmen kurtarilamamisti. Gözaltina alinan Muhammed K. tutuklanmisti.