Muslu aileler çocuklari için HDP önündeki eylemlerini sürdürdüIbrahim Yaldiz,Sabri Yildirim

Muslu aileler çocuklari için HDP önündeki eylemlerini sürdürdüIbrahim Yaldiz,Sabri Yildirim

MUS (AA) - Mus'ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde oturma eylemi yapti.

Çocuklarina kavusma ümidiyle Diyarbakir annelerinin baslattigi eyleme destek veren aileler, her hafta çarsamba günü yaptiklari eylemi sürdürdü.

HDP Il Baskanligi binasi önünde bir araya gelen aileler, "Halk düsmani parti", "Evlatlarimizi vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardestir, HDP kallestir", "Halki dolandiran parti", "Anneler direniyor", "Artik yeter yakamizdan düsün" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" yazili pankartlar açti.

Çocuklarinin fotograflariyla eyleme katilan anne ve babalar, evlatlarina "teslim ol" çagrisinda bulundu.

Anne Ayten Koçhan, gazetecilere, eylemlerini sürdürmekte kararli olduklarini söyledi.

Koçhan, "Beni görüyorsan duyuyorsan gel teslim ol. Bir kisi dagda kalana kadar eylemime devam edecegim. Korkmayin, biz hep buradayiz. Cigerlerimiz yandi. Yilanin basi HDP'dir. Getirsinler evlatlarimizi teslim etsinler. Yeter annelerinin babalarin agladigi. Evlat hasretine dayanamiyoruz." dedi.

Sahinaz Özcan da HDP'nin çocuklari kaçirip PKK'ya teslim ettigi anlatti.

Çocuklarinin kandirildigini belirten Özcan, sunlari kaydetti:

"HDP gelip derdimizi niye sormuyor. 2 yildir buradayiz, bir kere gelip derdimizi sormadilar. HDP çocuklarimizin nerede oldugunu biliyor, gidip getirsinler. Kürt davasi diyorlar, o zaman benim çocugum nerede. Bir gün bizimle görüstürün. Atilla, sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Sizi kandirip götürdüler. Bize bu aciyi yasatiyorlar yazik degil miyiz. Onlarin bir saat çocuklari eve geç geldiginde ne yapiyorlar."