Kara yollarinda durumMustafa Çalkaya

Kara yollarinda durumMustafa Çalkaya

ANKARA (AA) - Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Çerkezköy-Saray yolunun 20-21. kilometrelerinde Kapakli Köprülü Kavsagi'ndaki köprü yapim çalismalari nedeniyle 11.00-18.00 saatlerinde Saray-Çerkezköy istikameti trafige kapatilarak, ulasim servis yollarindan saglanacak.

Ankara-Çankiri yolunun 15-17. kilometrelerindeki yapim çalismalari sebebiyle ulasim kontrollü devam ediyor. Sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine uymalari ve kazi çalismalarindan dolayi yola tas ve kaya düsme riskine karsi dikkatli seyretmeleri önem tasiyor.

TAG Otoyolu'nun Nurdagi-Bahçe kavsaklari Adana istikametindeki çalismalar dolayisiyla bant aktarimi yapildi. Bu kesimde trafik akisi Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü sürdürülüyor.

Fethiye-Seydikemer-Kas yolunun 20-39. kilometrelerindeki yapim çalismalari nedeniyle ulasim kontrollü gerçeklestiriliyor.

Tirebolu-Dogankent yolunun 34. kilometresindeki Güvenlik Tüneli'nde yapilacak elektrik, elektronik sistemi bakim ve onarim çalismasi sebebiyle 24 Mart'a kadar 09.00-17.00 saatlerinde ulasima tek seritten kontrollü izin verilecek.

Çanakkale-Balikesir yolu, 0-17. kilometrelerdeki köprü bakim ve onarim çalismalari dolayisiyla agir tonajli araçlar için trafige kapatildi. Söz konusu araçlar alternatif güzergah olarak Yaylacik, Dörtyol, Çamavsar, Gökçeler istikametine yönlendiriliyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 7-9. kilometrelerinde üstyapi yenileme çalismalari nedeniyle ulasim bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü saglaniyor.

Malatya-Sivas yolunun 30-33. kilometrelerinde Kuruçay Köprüsü'ndeki çalisma sebebiyle ulasim kontrollü devam ediyor.

Çorum-Ankara yolunun Iskilip ve Osmancik kavsaklarinda farkli seviyeli kavsak çalismalari dolayisiyla ulasim kontrollü sürdürülüyor.

Denizli çevre yolunun ikinci etap 0-14. kilometrelerindeki yapim çalismalari nedeniyle sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.