Malatya'daki çocuklar depremin izlerini sporla silmeye çalisiyorYunus Hocaoglu,Ilhami Erkiliç- Basketbol, voleybol ve badminton branslarinda egitim verilen depremzede çocuklar, hem egleniyor hem de yeni arkadasliklar edinerek sosyallesiyor- Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Etkinlikleri Daire Baskani Ercan Yildiz:- "Amacimiz buradaki depremzede çocuklarimiza daha kaliteli zaman geçirtmek, onlari sporun içinde tutabilmek"

Malatya'daki çocuklar depremin izlerini sporla silmeye çalisiyorYunus Hocaoglu,Ilhami Erkiliç- Basketbol, voleybol ve badminton branslarinda egitim verilen depremzede çocuklar, hem egleniyor hem de yeni arkadasliklar edinerek sosyallesiyor- Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Etkinlikleri Daire Baskani Ercan Yildiz:- "Amacimiz buradaki depremzede çocuklarimiza daha kaliteli zaman geçirtmek, onlari sporun içinde tutabilmek"

MALATYA (AA) - YUNUS HOCAOGLU - ILHAMI ERKILIÇ - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin büyük yikima neden oldugu Malatya'da, Gençlik ve Spor Bakanliginin baslattigi "Mahalle Ligi" projesi sayesinde depremzede çocuklar depremin aci hatiralarini sporla silmeye çalisiyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki çocuklar, baslatilan bu proje ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde basketbol, voleybol ve badminton branslarinda egitiliyor.

Birçok ilin yani sira deprem bölgelerindeki illeri de kapsayan bu proje ile Malatya'daki depremzede çocuklar, hem egleniyor hem de yeni arkadasliklar edinerek sosyallesiyor.

Kentteki konteyner ve çadir kentlerin yaninda yurtlarda kalan depremzede çocuklar, haftanin belirli günlerinde alaninda yetkin antrenörler esliginde sportif etkinlikler yapiyor.

Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Etkinlikleri Daire Baskani Ercan Yildiz, AA muhabirine, 1 Mart itibariyla projenin 58 ilde es zamanli basladigini belirtti.

Yildiz, "Ama biz özellikle deprem bölgesine ayri bir ehemmiyet gösterdik ve yogunlugu deprem bölgesindeki illerimize verdik. Her ilimizde yaklasik 600 çocugumuzun katilimiyla 3 bransta faaliyetlerimizi gerçeklestirmeye çalisiyoruz." dedi.

Depremzede çocuklarin zamanlarini iyi degerlendirmelerini saglamak istediklerini söyleyen Yildiz, "Zamanlarini kaliteli ve degerli geçirmelerini saglamak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Antrenörlerimizin destegiyle çocuklarimiz arasinda gruplar olusturduk. Hem Malatya hem de diger illerimizde yogun bir katilim var. Çocuklar keyifli vakitler geçiriyor, maç yaparak rekabet ortamini yasiyorlar." diye konustu.

- "Spor rehabilite anlaminda çok önemli bir araç"

Çocuklari sporun içinde tutmayi amaçladiklarini dile getiren Yildiz, söyle devam etti:

"Amacimiz buradaki depremzede çocuklarimiza daha kaliteli zaman geçirtmek, onlari sporun içinde tutabilmek. Sporla bos zamanlarini degerlendirmek, belki kabiliyetli olan çocuklarimiz bu vesile ile sporla tanismis olacak. Gençlik merkezlerimiz, spor salonlarimiz, antrenörlerimiz, gençlik liderleri ve tüm personelimizle vatandasimizin hizmetindeyiz. Çocuklarimizi normal hayata döndürmek için spor rehabilite anlaminda çok önemli bir araç, biz bunu sonuna kadar kullanmaya çalisiyoruz."

- Sporla depremin izleri silinmeye çalisiliyor

Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebubekir Kayhan da depremlerin ardindan il genelinde faaliyetlere basladiklarini anlatarak, söyle konustu:

"Su anda yurtlarimizda 8 bin 500'e yakin vatandasimiz, 2 bine yakin genç ve çocugumuz var. Bunlar sportif faaliyetleri yapabilecek düzeydeler. Biz sportif faaliyetlerle bunlarin üstesinden gelebilecegimizi düsündük. Bu anlamda ilimizde Bakanligimizla 'Mahalle Ligi' baslattik. Çocuklarimiza basketbol, voleybol ve badminton gibi spor etkinlikleri yapiyoruz. Tüm alanlara çiktik ve depremin izlerini silmek, ya da en aza indirmek için çocuklarimizla spor yaparak depremin sonuçlarini silmeye çaba gösteriyoruz ve ailelerimiz de çok mutlu. Cumhurbaskanimiz, Bakanimiz ve bakanlik yetkililerimiz Malatya'yi hiç bos birakmadilar, sürekli alandalar. Erkek ve kiz yurtlarimizda, konteyner kentlerimizde yeni gençlik merkezleri kurduk. Kalici olarak yapilmasi için basketbol, masa tenisi sahalarina kadar özellikle tenis kortlarina kadar alanlar olusturduk. Hepsi deprem izlerini silmek için."

- "Psikolojileri eskisi gibi yerine geliyor"

Ailesiyle kentteki yurtta kalan 2 çocuk annesi depremzede Güngör Akyol ise çocuklara yönelik yapilan etkinlikler dolayisiyla mutlu olduklarini söyledi.

Evlerinin agir hasar oldugunu ve yikilacagini belirten Akyol, su ifadeleri kullandi:

"Çocuklar depremden çok etkilendiler, uykuyu kaybettiler. Ama simdi mutlular ve onlar iyi oldugu zaman bizde onlardan çok mutlu oluyoruz. Degisik bir ortamda yapilan aktivitelerle çocuklarimizin psikolojileri eskisi gibi yerine geliyor. Buraya geldiklerinde depremi unutuyorlar o an, o saniye yasadiklarini unutuyorlar. Çocuklar her gün gelmek istiyorlar çünkü çok mutlular. Hocalarimiz sadece dersleriyle ilgilenmiyor, dersten sonra da çocuklarla ilgileniyorlar."

Depremzede çocuklardan Nehir Firat da, "Allah bir daha yasatmasin keske böyle seyler olmasaydi, daha iyi seyler yasasaydik. Psikolojimiz çok dagilmisti, bu bizim için iyi geldi. Bakanligimiza, müdürlügümüze tesekkür ediyorum." dedi.

Depremin ardindan Adiyaman'dan Malatya'ya gelen 13 yasindaki Elif Özdemir ise yapilan etkinliklerle insanlarin psikolojilerinin rahatladigini, her seyi unuttuklarini söyledi.