Brent petrolün varil fiyati 79,66 dolarEbru Sengül Cevrioglu

Brent petrolün varil fiyati 79,66 dolarEbru Sengül Cevrioglu

ANKARA (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 79,66 dolardan islem görüyor.

Dün 80,24 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 79,31 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati bugün saat 09.07 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,25 azalisla 79,11 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 75,46 dolardan alici buldu.

Fiyatlardaki düsüste, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) yarin açiklayacagi gelecek dönem para politikasina iliskin belirsizlikler ve Çin'den gelen zayif ekonomik veriler etkili oldu.

Çin'de imalat sektörlerdeki öncü ekonomik aktivite verileri, Kovid-19 kisitlamalarinin geçen yilin sonunda kaldirilmasinin ardindan son üç ayda kaydedilen büyümenin ardindan, nisanda yeniden daralma esigine geriledi.

Çin Ulusal Istatistik Bürosu'nun açikladigi Satinalma Yöneticileri Endeksi (PMI), nisanda imalat ve imalat disi sektörlerde geriledi. Imalat sanayi PMI, 2,7 puan azalarak 49,2'ye, imalat disi PMI ise 1,8 puan azalarak 56,4'e düstü.

Piyasalar, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) yarin açiklayacagi para politikasi kararlari ve Fed Baskani Jerome Powell'in sözle yönlendirmelerine çevrildi. Fed'in yarin politika faizini 25 baz puan artirmasina kesin gözüyle bakilirken, politika metni ve Fed Baskani Powell'in açiklamalarindan alinacak sinyallerin piyasalarin yönü üzerinde etkili olmasi bekleniyor.

Para piyasalarindaki fiyatlamalarda Banka'nin yil sonuna kadar 2 kez faiz indirimine gidebilecegi fiyatlansa da söz konusu fiyatlamalarin yarinki gelismelere paralel degisebilecegi ifade ediliyor.

Brent petrolde teknik olarak 80,33 ile 81,34 dolar araliginin direnç, 78,22 ile 77,12 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.