Çanakkale'de farkli siyasi görüsteki gruplar arasinda çikan kavgada 4 kisi yaralandiBurak Akay

Çanakkale'de farkli siyasi görüsteki gruplar arasinda çikan kavgada 4 kisi yaralandiBurak Akay

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de bir kahvehanede farkli siyasi görüse sahip iki grup arasinda çikan kavgada, 4 kisi yaralandi.

Il merkezindeki kahvehanede oturan vatandaslar, seçim çalismalari kapsaminda ziyaretlerine gelen Yesil Sol Parti Çanakkale Milletvekili adayi Adile Yalçin ile sohbet etti.

Yalçin'in selamlasmak istedigi bir kisi, kendisinin prensip geregi bayanlarla tokalasmadigini belirtmesi üzerine tartisma yasandi.

Tartisma, araya girenlerin olayi sakinlestirmesiyle sona erdi.

Bunun ardindan kahvehaneye gelen ve Yesil Sol Parti üyesi olduklari iddia edilen yaklasik 25 kisilik grup, buradaki vatandaslari darbetti.

Vücutlarinin çesitli yerlerinden yaralanan 4 kisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi.

Yaralilardan Mustafa Kiliç, yasanan olayi söyle anlatti:

"Kahvede otururken Yesil Sol Parti'nin milletvekili adayi geldi. Herkesin masasini gezdi. Bizim de masamiza geldi. Tokalasmak istedi. Ben 'bayanlarla tokalasmiyorum' dedim. 'Tamam' dedi. Hos karsiladi. Bizden oy istedi. Ben AK Parti'li oldugumu söyledim, o ana kadar herhangi bir sey yoktu. Sonra bir baskasi geldi, ortaligi karistirdilar. Ilk arbedede üç, dört kisi saldirdilar. Polisler geldi ortalik sakindi. Ikinci defa ise üç, dört arabayla 20-25 kisilik grup geldi. Bize sorgusuz saldirdilar. Bizi bu hale getirdiler."

Gelenlerin burada slogan atip baris istediklerini belirttigini vurgulayan Kiliç, "Ben de 'Baris isteyenler böyle mi yapar? Siz kendinizi topluma kabullendirmek istiyorsunuz. Bu sekilde mi kabullenir insanlar' dedim. Oradaki sorunlari kaba kuvvetle çözmeye çalisiyorlar. Biz hangi devirdeyiz. Kaba kuvvetle simdiye kadar ne çözülmüs ki. Darbedilen bir arkadasimiz Kürt. Ben Türk'üm. Aramizda ayri gayrimiz yok. Biz bu insanlarla 10 yildir iç içeyiz. Birbirimizi taniyoruz. Ama onlar içlerinde biriktirmisler biriktirmisler, seçim arifesinde geldiler gövde gösterisi yapmaya çalistilar. Hepsinden de sikayetçiyim, hakkimi da savunacagim." diye konustu.

Kavgada yaralanan vatandaslari ziyarete giden AK Parti Çanakkale Milletvekili adayi Ayhan Gider ise hastane çikisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, yasanan bu tür olaylari tasvip etmediklerini söyledi.

Yasanan bu olayin Çanakkale'ye de Türkiye'ye de yakismayan bir olay oldugunu belirten Gider, sunlari kaydetti:

"Biz seçim sürecinin güvenlik ve huzur içerisinde geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu aksam Yesil Sol Parti'nin milletvekili adayinin bir kahve ziyaretinde 4 tane vatandasimiz gerek siyasi fikirlerinden gerekse dini saiklerle el sikmamislar. Tesekkür ederek, olayi sonuçlandirmak istemisler. Ancak orada grubun içindeki bir kisinin önce sözlü saldirisina daha sonra fiziksel saldirisina maruz kalmislardir. Olay bu kadarla da kalmamis bu kisiler kahveden uzaklastiktan sonra 25-30 kisi toplanarak, tekrar kahveye baskin vermislerdir. Biz, siyaset ve siddetin, yan yana dile getirilebilecek iki olgu olmadigini biliyoruz. Siyaset siddet disidir. Siddet siyaset disidir. Ne yazik ki bu konjonktürde, bu tip siddet egilimli arkadaslar, öncelikle yanlarinda gezdikleri adayin ve partinin sorumlulugundadirlar."

Ayhan Gider, bu ve bunun gibi saldirilari siddetle kinadiklarini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ne ilimizde ne ülkemizde siddete izin vermeyecegimizi israrla bildiriyor, bu ve bunun gibi olaylari siddetle telin ediyoruz. Bunun ötesinde, her firsatta olur olmaz yerde sandik güvenligini dile getirenlerin, bugüne kadar sandiklarla ilgili hiçbir problem yasamamasina ragmen her gün bu minvalde açiklama yapanlarin, sandik güvenligiyle ilgili neyi kastettiklerini gayet net görüyoruz. Demek ki Kemal Kiliçdaroglu ve ekibi bu güvenlikleri saglamak için bu tip yöntemlere basvuracaklar. Ancak sunu bilmelidirler ki biz Çanakkale olarak büyük savaslara sahne olmus topraklarda barisin temsilcileriyiz. Akliselimin, iyi niyetin, hosgörünün temsilcileriyiz. Ne burada ne de Türkiye'nin herhangi bir yerinde buna izin vermeyiz. Ben yaralanan arkadaslara acil sifalar diliyorum. Aldiklari darbeler büyük. Doktorlardan aldigimiz bilgi, bu gece müsahede altinda kalacaklardir. Insallah onarilamaz sonuçlarla karsilasmayiz. Emniyet teskilatimizin da bu gece geregini yapacagini biliyoruz. Konu adli makamlara intikal ediyor. Ben, partilim veya partilim olmayan, bu olaydan etkilenen tüm arkadaslara sesleniyorum. Siddete siddet bizim tasvip edecegimiz, hos görecegimiz bir sey degildir. Bunun geregi devlet görevlilerinin isidir. Onlar da görevlerini en iyi sekilde yerine getireceklerdir. Hiçbir süphemiz yok. Tüm adaylara, özellikle cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu'na sesleniyorum. Bu milleti germeyin. Buna hakkiniz yok. Üç koltuk için olmayacak yerlere olmayacak tavizler vermeyin. Bu millete bunu yapmaya hakkiniz yok."

Gider'e, hastane ziyaretinde, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu da eslik etti.