TCG Anadolu, Izmir Alsancak Limani'na geldiTezcan Ekizler,Metin Aydemir

TCG Anadolu, Izmir Alsancak Limani'na geldiTezcan Ekizler,Metin Aydemir

IZMIR (AA) - Türk Silahli Kuvvetlerinin en büyük savas gemisi, yerli ve milli üretim TCG Anadolu, Izmir Alsancak Limani'na geldi.

Sabah saatlerinde Izmir Körfezi'ne bir askeri gemi esliginde giris yapan TCG Anadolu, ardindan römorkörler esliginde Alsancak Limani'na demirledi. Sahil Güvenlik Komutanligina ait botlarin geminin etrafinda görev yaptigi görüldü.

Gemide saat 10.00 ile 12.00 arasinda basini bilgilendirme brifingi yapilacagi, ardindan halka ziyarete açilacagi ögrenildi.

- TCG Anadolu

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde insa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genislik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüge sahip.

Uçus güvertesinin yer aldigi gemiye ayni anda 6 helikopter inis ve kalkis yaparken SIHA'lar da konuslanabiliyor. 1200 askeri personelin bulundugu TCG Anadolu'da, 30 yatakli hastane ve 2 ameliyathane yer aliyor.

TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekati basta olmak üzere insani yardim ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanilabilecek. 27 bin 500 ton deplasmani ile Türk donanmasinin en büyük savas gemisi olma özelligine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçus platformu, hangar, hafif ve agir güvertelerine 4 mekanize çikarma gemisi konuslanabilecek havuz bulunuyor.

Askeri gemi, agir ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zirhli amfibi hücum araci (ZAHA), 6 zirhli personel tasiyici (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç tasiyabilme özelligine sahip.

TCG Anadolu, yakit ikmali yapmaksizin Türkiye'den Japonya ya da Avustralya'ya intikal edebiliyor.