Kalyon Konteyner Kent'te 3 bin depremzede bariniyorAdsiz Günebakan

Kalyon Konteyner Kent'te 3 bin depremzede bariniyorAdsiz Günebakan

GAZIANTEP (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin etkiledigi Gaziantep'in Islahiye ilçesinde kurulan 3 bin kisilik konteyner kentte yasam sürüyor.

Kalyon Holding tarafindan 10 Subat'ta insaatina baslanan ve 20 Subat'tan itibaren hak sahiplerine teslim edilen konteyner kentte sagliktan egitime, kültürden sosyal yasama birçok alanda faaliyet yürütülüyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, gazetecilere, depremin ilk gününden itibaren depremzedelere hizmet vermeye çalistiklarini söyledi.

Konteyner kentte psikoloji bölümünün liderliginde psikososyal çadirin yer aldigini belirten Dereli, depremzedelerinin ekonomik olarak kendi ayaklari üzerinde durabilmeleri için hayata geçirilen "Üreterek Iyilesiyorum Projesi" kapsaminda da mesleki egitim verildigini kaydetti.

Sinava hazirlanan ögrencilere egitim verildigini, ayrica depremzedelere yönelik protez üretim çalismasi yaptiklarini anlatan Dereli, Islahiye'nin haricinde Kahramanmaras ve Adiyaman'da da hizmet verdiklerini dile getirdi.

Dereli, depremzedelere yardimci olabilmek için ellerinden gelen her türlü çabayi gösterdiklerini vurguladi.

Konteyner kentin proje müdürü Ecdat Aykiliç ise Kalyon Holding Yönetim Kurulu Baskani Cemal Kalyoncu'nun 10 günde bitirme sözüyle çalismalarini 20 Subat'ta tamamlayip yerlesime basladiklarina isaret ederek, sunlari söyledi:

"483 yerlesim alani ve 3 bin kisiye hizmet edecek kapasitede bir kent. Içinde 1500 metrekare yemekhane, saatte bin ekmek kapasiteli ekmek firini bulunuyor. Okullar ve kadinlara yönelik hamamlar için de konteynerler kuruldu. Burada ana amaç 10 gün içinde insanlari bir yere yerlestirebilmekti. Çünkü havalar soguktu, insanlar zor durumdaydi. Gece gündüz çalisarak hiçbir maliyete bakmadan yaptik. 3 makineyle yapilacak isi 10 makineyle, 100 kisiyle yapilacak isi 500 kisiyle yaptik. 10 günde tamamladigimiz için gurur duyduk."

Aykiliç, konteyner kentin enerji ihtiyacinin da yine Kalyon Holding tarafindan kurulan günes enerji panelleriyle saglandigini, insanlarin ihtiyaçlarina cevap verecek her seyi düsündüklerini ifade etti.