BBP Genel Baskani Destici, Eskisehir'de konustu: Yavuz Emrah Sever- "(Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledigi baskin) Israil ne yaparsa yapsin, siyonistler, siyonizm ne yaparsa yapsin Müslümanlar, Filistin'den çikmayacaklar. Bagimsiz, hür bir sekilde Filistin Devleti devam edecek"

BBP Genel Baskani Destici, Eskisehir'de konustu: Yavuz Emrah Sever- "(Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledigi baskin) Israil ne yaparsa yapsin, siyonistler, siyonizm ne yaparsa yapsin Müslümanlar, Filistin'den çikmayacaklar. Bagimsiz, hür bir sekilde Filistin Devleti devam edecek"

ESKISEHIR (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledigi baskina iliskin, "Israil ne yaparsa yapsin, siyonistler, siyonizm ne yaparsa yapsin Müslümanlar, Filistin'den çikmayacaklar. Bagimsiz, hür bir sekilde Filistin Devleti devam edecek." dedi.

Destici, BBP Eskisehir Il Baskani Salim Acabay'in vefat eden kayinpederi Mustafa Tanrisever için Visnelik Mahallesi'nde bulunan Sami Ramazanoglu Camisi'nde ögle vakti kilinan cenaze namazina katildi.

Destici, namazin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, her ramazan ayinda Mescid-i Aksa'da hiç arzu etmedikleri hadiseler yasandigini söyledi.

Kudüs'te yerlesik olan siyonist zihniyetindeki birtakim Yahudi gruplarin her yil ramazan ayinda Mescid-i Aksa'ya girerek dini vecibelerini yerine getirme bahanesiyle Müslümanlarin huzurunu kaçirmaya ve bir kargasa meydana getirmeye çalistigini kaydeden Destici, "Israil Devleti de yillardir bunlara çanak tutuyor. Orayi karistirmaya çalisan, zorla yasak olmasina ragmen Mescid-i Aksa'ya girmeye çalisan bir kisim Yahudilere degil de Müslümanlara zulmediyor ve Müslümanlari Mescid-i Aksa'da adeta bir baskiya, zulme, siddete ve teröre tabi tutuyor." diye konustu.

Israil'in yaptiklariyla bir terör devleti görüntüsü verdigini vurgulayan Destici, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ben dün gece yasanan bu hadiseleri de böyle degerlendiriyorum. Bir kez daha lanetliyorum. Kendim bizatihi geçmis yillarda Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya yaptigim ziyarette buna sahit oldum. Bir Miraç gecesiydi. Miraç gecesi olmasina ragmen Israil polisi o gece Müslümanlarin orada sabaha kadar ibadet yapmasina müsaade etmiyor ve mutlaka silahla müdahale ediyor. Simdi artik buna uluslararasi kamuoyunun, dünyanin, Birlesmis Milletlerin, bütün kuruluslarin çok sert bir sekilde tepki göstermesi ve artik bu siyonist terörist Israil devletine bir 'dur' denmesi vakti gelmistir."

Israil'in bir kisim etkisiz denilebilecek, hatta hemen hemen tamamini havada imha ettikleri roketleri bahane ederek Gazze'yi ya da yerlesim yerlerini bombaladigini anlatan Destici söyle devam etti:

"Onlarca Filistinlinin yaralanmasina, yahut degisik zamanlarda hayatini kaybetmesine de sebep oluyor. Israil ne yaparsa yapsin, siyonistler ne yaparsa yapsin Müslümanlar, Filistin'den çikmayacaklar. Bagimsiz, hür bir sekilde Filistin Devleti devam edecek. Yine ayni sekilde Müslümanlar Kudüs'ten çikmayacaklar. Müslümanlar bizim ilk kiblemiz olan ve bizim kutsalimiz olan Mescid-i Aksa'dan çikmayacaklar. Mescid-i Aksa'yi da siyonistlere terk etmeyecegiz. Bu konuda büyük bir direnis gösteren Filistinli kardeslerimizi de bu mübarek ramazan gününde sevgiyle, saygiyla selamliyorum. Rabbim yar ve yardimcilari olsun. Müslüman Türk milleti ve bizler Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak ilk günden itibaren hep Filistinli kardeslerimizin yaninda durduk. Bundan sonra da sonuna kadar yaninda durmaya devam edecegiz."

Destici, Türkiye-Israil iliskilerinin normallesmeye basladigi bir dönemde bu hadiselerin yasanmasinin kabul edilemeyecegini belirterek, "Mescid-i Aksa'da yasananlarin, Türkiye-Israil iliskilerine de bir etkisi ve sonucu olacaktir diye düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sürecine iliskin ortak liste çalismalarinin olup olmadigina yönelik soruyu da yanitlayan Destici, söyle konustu:

"Millet Ittifaki'nda biliyorsunuz 7 parti var. Daha dogrusu altili masada diyelim ya da Kiliçdaroglu'nu destekleyen yani ortak cumhurbaskani adayini diyelim. Simdi altili masadaki partiler resmi olarak Millet Ittifaki'ni olusturuyor. Ama bir de HDP'nin su anda Yesil Sol Parti diye basini çektigi bir asiri sol, bölücü grup var. Terör örgütlerinin partilerinin de içinde yer aldigi bir ittifak daha var. O ittifak da Sayin Kiliçdaroglu'nu destekliyor. Ittifaktaki 4 parti, Cumhuriyet Halk Partisinin listelerinden girecek diye dünden beri konusuluyordu. Simdi bunu herhalde kesinlestirmisler, resmilestirmisler. Bunun için zaten son gün yarindi.

Ben tabii kendi ittifaklari açisindan en iyi neticeyi alabilmek için en fazla milletvekili çikarma adina böyle bir anlasmaya gittiklerini düsünüyorum. Bu çok açik çünkü bu sistem bunu gerekli kiliyor. Kim ortak listeye, tek listeye dönebilirse onun avantajli çikacagi, oyunu bosa harcamayacagi bir sistem, bu sistem. Burada IYI Parti ayri duruyor. Bizim kulagimiza gelen seyler IYI Parti'yle de yine Cumhuriyet Halk Partisinin 15'le 20 arasi ilde yine bir seçim is birligi yapacagi noktasinda."

- "Biz seçime haziriz"

Basindan itibaren Büyük Birlik Partisi olarak kendi listeleriyle seçime girme arzularini hep dile getirdigini aktaran Destici, sunlari kaydetti:

"Büyük Birlik Partisi buna hazir. Listelerimiz hazir. Su anda da bazi illerimizin mülakati devam ediyor. 11 ilimizde temayül yoklamalari devam ediyor. Biz seçime haziriz. Sistemin getirdigi bir durum ya da zorunluluk ya da sistem birlesene, daha dogrusu ortak listeyle, tek listeyle gidene avantaj sagliyor. Ben de bunu daha önce çok açik yüreklilikle dile getirdim. Dedim ki eger Cumhur Ittifaki olarak biz 4 siyasi partiden bahsediyorum. Bunu kendi fikrim olarak söyledim. Diger partilerimizin genel baskanlarinin ve sözcülerinin ya da partilerin aldigi kararlara da saygiliyim. Biz tek listede birlesebilirsek ortak bir listeyle seçime girebilirsek su anda bizim 47-48 bandinda olan oyumuzla biz yüzde 60'a tekabül edecek bir milletvekili sayisina ulasabiliriz. 360'i geçebiliriz.

Türkiye'yi bu darbe anayasasindan kurtarmak en önemli hedeflerimiz arasinda. Bunu da 360'i geçince millete götürürüz ve referandumla da anayasayi degistiririz diye arzu etmistim. Fakat su ana kadar o konuda bir mesafe alinamadi. Yarin aksama kadar süre var. Bakalim görelim diyelim."