Bagcilar Belediyesi Hayir Çarsisi'ndan 83 bin 335 aile faydalandiBerfin Kiraç- Ihtiyaç sahibi ailelere tamami yeni ürünlerin dagitildigi çarsi, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Istanbul'a gelen afetzedelere de hizmet veriyor

Bagcilar Belediyesi Hayir Çarsisi'ndan 83 bin 335 aile faydalandiBerfin Kiraç- Ihtiyaç sahibi ailelere tamami yeni ürünlerin dagitildigi çarsi, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Istanbul'a gelen afetzedelere de hizmet veriyor

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da, kurulusundan itibaren 83 bin 335 aileye kiyafet ve ayakkabi dagitan Bagcilar Belediyesi Hayir Çarsisi'ndan, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin yasandigi bölgeden gelenler de yararlanabiliyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, sosyal belediyecilik kapsaminda 2007 yilinda açilan Günesli Mahallesi'ndeki çarsi, geçirdigi tadilattan sonra yeni yüzüyle toplumsal dayanisma saglamaya devam ediyor.

Tamami yeni ürünlerin yer aldigi çarsidan yararlanmak isteyenler, belediyenin Sosyal Yardim Isleri Müdürlügüne basvuruda bulunuyor.

Müdürlük tarafindan sosyoekonomik durumlari arastirilip uygunlugu tespit edilen aileler, bu hizmetten faydalaniyor. Belirlenen aileler, hesabina alisveris puanlari yüklendikten sonra kisa mesaj ile de bilgilendiriliyor.

Ilçe sakinleri, kendilerine mesaj ile gönderilen sifreyle butik bir magaza olarak tasarlanan Hayir Çarsisi'nda bulunan genis yelpazedeki giyim ürünlerini hiçbir ücret ödemeden aliyor.

Günde ortalama 70-100, bayram gibi özel günlerde ise 300-400 kisinin geldigi çarsida verilen hizmetten son bir aydir Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Istanbul'a gelen afetzedeler de yararlaniyor.

Yogun ilgi gören çarsidan 2023'ün ilk 3 ayinda 3 bin 937 aile yararlanirken her yastan kisiye 52 bin 586 giysi dagitildi. Hayir Çarsisi'nin kurulusundan bu yana geçen 16 yilda ise 83 bin 335 aileye ulasildi.

Bu süreçte basvuru yapan ihtiyaç sahiplerine ayakkabidan gömlege kadar toplam 626 bin 745 giyim ürünü dagitildi.

- "Artik modern bir binaya kavustuk"

Açiklamada görüslerine yer verilen Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, Hayir Çarsisi'nin önemli bir görev üstlendigini belirtti.

Özdemir, göreve geldikten sonra ilk yaptigi islerden birinin çarsi binasini yenilemek oldugunu kaydederek, "Artik modern bir binaya kavustuk. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz magazada alisveris yapar gibi rahat bir sekilde ürünlerini seçebiliyorlar. Hayirsever is insanlarimiza desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.