Istanbul'da saganak etkili olduAlptekin Soykan,Alper Korkmaz,Fatih Çaglar Demirbas,Halis Akyildiz,Mehmet Ali Derdiyok- IBB verilerine göre, kent genelinde trafik yogunlugu yüzde 76'ya ulasti

Istanbul'da saganak etkili olduAlptekin Soykan,Alper Korkmaz,Fatih Çaglar Demirbas,Halis Akyildiz,Mehmet Ali Derdiyok- IBB verilerine göre, kent genelinde trafik yogunlugu yüzde 76'ya ulasti

ISTANBUL (AA) - Istanbul'un bazi ilçelerinde etkili olan saganak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri olustu, sehir içi trafikte yogunluk meydana geldi.

Kentin Anadolu Yakasi'nda etkili olan saganak, yollarda su birikintilerinin olusmasina yol açti.

D-100 kara yolu ve TEM Otoyolunda, ayrica 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa'ya geçislerde yogunluk yasaniyor.

Özellikle D-100 kara yolunda Kartal-Maltepe ile Bostanci-Göztepe kavsaklari, TEM Otoyolu Samandira Kavsagi ile Çamlica Giseler arasinda trafik adim adim ilerliyor.

Yagisin araliklarla devam ettigi D-100 kara yolu Tuzla-Kadiköy arasinda da yer yer trafik yogunlugu mevcut. TEM Otoyolu'nda ise Sultanbeyli-Atasehir arasinda, TEM baglanti yollari ile sahil hattinda trafikte yogunluk gözleniyor.

Kentin Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolu, TEM Otoyolu, Avrupa Otoyolu ile Büyük Istanbul Otogari yolundaki trafikte de yogunluk yasaniyor.

Saganak nedeniyle yollarda biriken sular, sürücülere zor anlar yasatiyor.

Büyükdere Caddesi'ndeki Gültepe Kavsagi'nda, D-100 kara yolunun Edirnekapi mevkisinde ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü istikametinde yogunluk sürüyor.

Yagis, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcilar'da da etkili oluyor. Büyükçekmece'de bazi alt geçit ve yollarda su birikintileri olustu. D-100 kara yolunun Küçükçekmece istikametinde de trafik yogunlugu devam ediyor.

Esenyurt Haramidere baglanti yolundaki trafikte de saganagin etkisiyle yogunluk görülüyor.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Trafik Yogunluk Haritasi verilerine göre, kent genelinde trafik yogunlugu saat 09.00 itibariyla yüzde 76 olarak ölçüldü.