Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni, ilk ücretsiz yolculariyla Ankara'ya hareket ettiSerhat Zafer,Göksel Cüneyt Igde- Sivas'ta vatandaslar YHT Gari'nda yogunluk olusturdu

Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni, ilk ücretsiz yolculariyla Ankara'ya hareket ettiSerhat Zafer,Göksel Cüneyt Igde- Sivas'ta vatandaslar YHT Gari'nda yogunluk olusturdu

SIVAS (AA) - Açilisi dün gerçeklestirilen Ankara-Sivas Yüksek Hizli Treni'nin ücretsiz ilk yolculari, Ankara'ya gitmek üzere Sivas'tan hareket etti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in hizli trenin mayis sonuna kadar ücretsiz oldugunu açiklamasinin ardindan internet üzerinden rezervasyon yaptiran vatandaslar, YHT Gari'nda ve bilet gisesi önünde yogunluk olusturdu.

Yolcular, bilet kontrolünün ardindan bindikleri trenle Ankara'ya dogru yola çikti.

Sivas'tan yola çikan, Kirikkale ve Yozgat istasyonlarinda duracak trenin 460 yolcuyla Ankara'ya ulasmasi bekleniyor.

- Yolcular memnuniyetini dile getirdi

Yolculardan Ismail Öztürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, projeyi hayata geçirenlere tesekkür etti.

Tren seferlerinin 1 ay ücretsiz olmasinin memnuniyetini yasadigini belirten Öztürk, "Istanbul'a gidecektik, dün biletlerin 1 ay ücretsiz oldugunu duyunca buraya yönlendik." dedi.

Eyüp Demir, Sivas'ta yillardir beklenen projenin hayata geçmesinin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, "Çocugumla Ankara'ya gidecegim, gezip geri dönecegim. Sivas'a büyük hizmetler saglandi. Ilk kez hizli trene binecegimden dolayi çok sevinçliyim." diye konustu.

Sivas'ta üniversite ögrenci olan Afyonkarahisarli Betül Bacak, ulasim açisindan güzel bir hizmet oldugunu söyledi.

Bacak, tren biletlerinin 1 ay ücretsiz olmasinin da kendisini mutlu ettigini belirtti.

Saliha Kaya, ilk kez hizli trene bindigini ve mutlu oldugunu ifade etti.

Kaya, Ankara'ya gezmek maksadiyla gittigini ve aksam dönecegini dile getirerek, "Emegi geçenlere tesekkür ederim. 1 ay boyunca ücretsiz, imkan bulursak yeniden gitmeyi isterim." diye konustu.

Bahattin Danis, Sivas'in yillardir bekledigi bir hizmetin gerçeklesmesinin mutlulugunu tasidigini belirtti.

Emegi geçenlere tesekkür eden Danis, "Allah devletimize zeval vermesin, Cumhurbaskani'mizi her türlü bela ve hastaliklardan korusun. Hizli tren Sivas için büyük bir nimet. Is maksadiyla Ankara'ya gidiyorum ve 2 hafta durup dönecegim. Cumhurbaskani'miz bu ülke için çok seyler yapti, bu inkar edilemez, Allah ondan razi olsun." ifadelerini kullandi.