Hatay'da konteyner atölyede depremzedelere kuaför hizmeti saglaniyorAli Kemal Zerenli

Hatay'da konteyner atölyede depremzedelere kuaför hizmeti saglaniyorAli Kemal Zerenli

HATAY (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinden etkilenen Hatay'in Iskenderun ilçesinde kurulan konteyner atölyede kadinlara kuaför hizmeti veriliyor.

Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Dursun tarafindan baslatilan ve Milli Egitim Müdürlügü destegiyle hayata geçirilen proje, depremzedelere moral oluyor.

Kadinlara kuaför hizmeti verilen konteyner atölyedeki çalismalara destek veren ögrencilerden Büsra Emen, projeden haberdar olunca depremzedeler için bir seyler yapmak istedigini söyledi.

Kadinlarin saçlarini yikadiklarini, kestiklerini ve boyadiklarini aktaran Emen, "Çocuklara da yüz boyama gibi islemler yapiyoruz. Onlarin buradan mutlu ayrildiklarini görmek, bizi çok mutlu ediyor. Umarim en kisa sürede bu zorlu günleri atlatacagiz." diye konustu.

Okulun Güzellik ve Saç Bakim Ögretmeni Öznur Burkay, depremin üçüncü haftasindan itibaren ihtiyaci olan herkese hafta sonlari da dahil hizmet vermeye çalistiklarini dile getirdi.

Insanlara psikolojik açidan destek olmak istediklerini anlatan Burkay, "Genç, yasli, çocuk ayirt etmeden herkese destek oluyoruz." dedi.

Atölyede saç bakimi yaptiran depremzede Fevziye Arslan ise verilen hizmetten memnun kaldigini kaydetti.