Edirne'de "sahipsiz köpekler kayboldu" iddiasiyla suç duyurusuDogukan Vurgun- Havsa Belediye Baskani Aydin Balkan:- "Bizim köpekleri topladigimiz, onlari uyuttugumuza iliskin haberler gerçegi yansitmamaktadir"

Edirne'de "sahipsiz köpekler kayboldu" iddiasiyla suç duyurusuDogukan Vurgun- Havsa Belediye Baskani Aydin Balkan:- "Bizim köpekleri topladigimiz, onlari uyuttugumuza iliskin haberler gerçegi yansitmamaktadir"

EDIRNE (AA) - Edirne'nin Havsa ilçesinde, çok sayida sahipsiz köpegin ortadan kayboldugu ileri sürüldü.

Ilçede bir grup hayvansever, belediyenin sokak hayvanlarini igne ile uyutup topladigini ileri sürerek, Edirne Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulundu.

Havsa Belediye Baskani Aydin Balkan, AA muhabirine iddialarin asilsiz oldugunu söyledi.

Sikayette bulunanlarin Havsa'da yasamadiklarini ve sahipsiz hayvanlara yaptiklari faaliyetlerden bihaber olduklarini ifade eden Balkan, "Havsali olmadiklari için ilçede yaptigimiz çalismalar ve isler, özellikle hayvan dostlarimizla ilgili yaptigimiz çalismalardan haberleri yok. Bizler elimizden geldigince her zaman hayvanlarimiza kucak açtik. Her dönem elimizden geldigince onlara yardim ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Bizim köpekleri topladigimiz, onlari uyuttugumuza iliskin haberler gerçegi yansitmamaktadir." dedi.

Ilçede esnaflik yapan Buse Kocabas da, belediyenin sahipsiz hayvanlarla ilgili güzel çalismalar yaptigina sahitlik ettigini, iddialarin dogru olmadigini belirtti.

- "Bulamadigimiz canlarimiz var"

Iddia sahiplerinden ve sokak hayvanlarini besleyen vatandaslardan Ali Dezcan ise sahipsiz hayvanlarin kayboldugunu bir kaç kisiden duymalari üzerine çalisma baslattiklarini belirtti.

Belediyenin, bu konuda istedikleri bilgilendirmeyi yapmadigini ileri süren Dezcan, sunlari kaydetti:

"Baktik ki bazi hayvanlarin yakalanmasi için ilaç kullaniliyor, ama belediyede su anda veteriner yok. Dolayisiyla bu ilaçlarin kullanimi yetkili eller tarafindan yapilmasi lazim. Çünkü hayvanin kilosuna göre dozunun ayarlanmasi gerekiyor.

Birçok geri döndürülmeyen yani bulamadigimiz canlarimiz var. Bunlarin o sekilde dolasimi veya çesitli ehil olmayan kisiler tarafindan yapilan müdahalelerle hayatlarini kaybettiklerini düsünüyoruz. Edirne Cumhuriyet Bassavciligina, hayvan haklari dernekleri kanaliyla bu olayi duyduktan sonra basvuruldu."