MHRS'de yeni dönem: MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz." dedi. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu dönemi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Gelinmeyen randevu sayısınıN 81 milyon olduğunu açıklayan Koca, "Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları.Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak." ifadelerini kullandı.mhrs.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapın,Açılan sayfa üzerinden randevu alınmak istediğiniz il ve ilçeyi seçin,Hangi hastaneden ve bölümden randevu almak istiyorsanız önce hastaneyi ardından bölümü seçebilirsiniz.Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.Ardından uygun gün ve saate tıklayın.Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.Ertesi gün randevusu olan vatandaşlar, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.

MHRS'de yeni dönem: MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?
MHRS'de yeni dönem: MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız akşam saat 8'e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de onaylı randevu dönemi diyoruz." dedi. Peki, MHRS onaylı randevu nedir? Onaylı randevu nasıl oluşturulur?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu dönemi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Gelinmeyen randevu sayısınıN 81 milyon olduğunu açıklayan Koca, "Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları.
Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsizliği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemizi hizmet bekleyen hastalar için kullanabileceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak." ifadelerini kullandı.
mhrs.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapın,Açılan sayfa üzerinden randevu alınmak istediğiniz il ve ilçeyi seçin,Hangi hastaneden ve bölümden randevu almak istiyorsanız önce hastaneyi ardından bölümü seçebilirsiniz.Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.Ardından uygun gün ve saate tıklayın.Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.
Ertesi gün randevusu olan vatandaşlar, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek.